I Folketinget tales der om ghettoen. Lars Løkke vil generobre områderne og fjerne parallelsamfundene. Ja, han har sågar udtalt, at der er områder i landet, der ”ikke rigtigt er Danmark”. Der hersker lovløse tilstande. ”Vi skal have ghettoen tilbage til samfundet,” sagde statsministeren i sin åbningstale i Folketinget.
Lars Løkkes karakteristik af de udsatte boligområder er blandt andet bundet op på politiets problemer i området, hvor der bl.a. har været historier om private domstole i Gellerup og chikane af politimænd i Vollsmose.
Men er det et rammende, generelt billede af tilstandene i de udsatte boligområder. Og hvad siger de, som skal håndhæve loven og opretholde god ro og orden i områder – politiet – til de negative billeder, der tegnes af områderne?
Fejlagtigt og farligt
For et par dage siden pegede vi på, at brugen af ordet ”ghetto” tilsyneladende smitter. Landets politidirektører er enige, men de nøjes ikke med at konstatere, at brugen er smitsom; nej, den er også farlig! Til DR opfordrer de politikerne til at droppe ord som ”ghetto”, ”parallelsamfund” og ”generobring” (af områderne) for ikke at gøre ondt værre.
Direktør for Østjyllands Politi, Jørgen Ilum, er på linje med sine kolleger på Fyn og i København, Poul Løhde og Johan Reimann: ”I den senere tid har vi gentagne gange hørt ordet parallelsamfund, som skulle være en karakteristik af Gellerup. Jeg synes, det er problematisk at bruge sådan et ord. Der er også brugt vendinger om, at politiet skal erobre området tilbage fra lovløse tilstande. Det er alt sammen efter min mening med til at give et billede af situationen, som i høj grad er forkert,” siger han.
Politidirektøren i København mener ikke, at retorikken hjælper områderne: ”Det, jeg advarer imod, er den italesættelse af nogle byområder, som ganske vist har store problemer. For det vil gøre, at ressourcestærke personer enten ikke vil slå sig ned der, eller flytter derfra. For hvem har lyst til at sidde ved middagsbordet i et selskab og sige, at man bor i en ghetto? spørger han.  
Politikerne er uenige med politidirektørerne, om man kan undgå ordet ”ghetto”. Dette kan du læse om i den sidste halvdel af DR-artiklen: http://www.dr.dk/Nyheder/Indland/2010/10/13/100511.htm

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.