På fredag og lørdag, den 29. og 30. oktober, er der punkkoncerter og workshops i Tousgårdsladen i Gellerup.
For fem år siden besatte bz’ere en bunker i Hasle. I halvanden måned varede besættelsen ved, før politiet rømmede bunkeren.
Siden da er der gået fem år. Det fejrer den anarkistiske gruppe Konfront med punkkoncerter og workshops i Tousgårdsladen, hvor velrenommerede 80’er-punkbands som århusianske War of Destruction og københavnske Enola Gay spiller. Derudover vil nyere bands som H1N1 og Sommerfugle Bræk spille, og lørdag aften vil der, efter at koncerterne er slut, være DJ’s til ud på natten.
Punkkoncerter er ikke dem, der er flest af i Gellerup. Derfor er det oplagt at spørge til, hvad der fik gruppen til at afholde koncerter i Tousgårdsladen: ”Der er egentlig ikke nogen speciel grund til, at det blev der. I forsøget på at finde et sted til arrangementet var det bare der, de var mest imødekommende,” fortæller Anne (Af hensyn til egen sikkerhed ønsker hun at forblive anononym. "Anne" er derfor et opdigtet navn), som er 22 år og medstifter af Konfront.
Hun tilføjer en anden grund til, at de er glade for, at de kommer til Tousgårdsladen: ”Det er jo ingen hemmelighed, at der er noget mellem højre- og venstreorienterede i Århus. Vi har før oplevet at få ”besøg” af højreekstreme grupper, det sker nok ikke, når vi er i Gellerup, hvor de her grupper sjældent kommer.”
Mere end musik
Men arrangementet handler ikke kun om musik. Om fredagen holder gruppen således ”Ungdomshus” på Rådhuspladsen i Århus centrum, hvor der vil være livegraffiti, folkekøkken, musik og gøgl. Og om lørdagen vil der være workshops i Tousgårdsladen, hvor fremmødte bl.a. kan høre og få tips om veganermad, zombie-udklædning og anti-sexisme. Ud over at variere festens indhold skal aktiviteterne markere, at gruppen og ligesindede stadigvæk savner et tilholdssted i byen, efter at Huset på Vester Allé lukkede i 2007.
Det samlede program.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.