Har du lyst til møde journalisten og forfatteren Olay Hergel og høre mere om hans nye bog "Indvandreren", så er chancen der nu. Olay Hergel gæster nemlig Viby Bibliotek onsdag den 10. november kl. 19.30.

Racisme som tema
”Indvandreren” har som tidens krimi-trend foreskriver en kvindelig journalist som sympatisk hovedperson, men her holder al sammenligning op.
Bogen er en politisk spændingsroman, en nøgleroman og en debatbog med racisme som det afgørende tema. Den lille umærkelige i hverdagen – den store politiske og den farlige medie populistiske.

Et sammenstød mellem en racistisk dørmand og indvandrerdrengen Zaki, der sammen med 3 venner vil fejre sin flotte studentereksamen med et diskoteksbesøg, får katastrofale følger. 
I bogen kommer læseren rundt i 3 miljøer: indvandrernes, politikernes og mediernes.
Det er romanens styrke, at disse tre verdener alle fremstår troværdige. Indvandrerne er ikke bare uskyldsrene ofre for dansk racisme. Politikernes verden er ikke bare gennemsyret af kynisme og meningsmålinger. Medieverdenen skal ikke bare sælge historier, men forsøger også at være sandhedssøgende.
Livtag med fanatisme, fordomme og forskelle
Olav Hergel, der også er journalist, har fået Cavlingprisen for en artikelserie om asylsøgere, og han har tidligere udgivet romanen Flygtningen, hvor den kvindelige journalist Rikke også er hovedperson. I sine bøger tager han livtag med fanatisme, fordomme og forskelle. Han lægger kraftigt afstand til alle de, der dyrker ”dem og os”, og han viser de katastrofale følger en sådan holdning kan få.
Gysende, gispende og gribende
Anmelderne skriver bl.a. følgende om romanen: Gysende, gispende og gribende roman – En effektiv fortælling med information, indignation og spænding svarende til 50 kronikker, 300 læserbreve, 100 ledere og 400 nyheder samlet i én roman.
Arrangementet er støttet af Fo-Århus’ debatpulje, og det koster 25 kr. at deltage i det.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.