En stor knast for, at Helhedsplanen for Gellerup/Toveshøj kan blive til virkelighed, ser nu ud til at blive fjernet. Med offentliggørelsen af regeringens ghetto-strategi er der åbnet for, at boligforeningen kan bruge overskuddet fra salg af byggegrunde og lejligheder til at finansiere udviklingen af området. Hidtil har det været sådan, at overskud fra salg går til Landsbyggefonden, som stod for fordelingen af pengene.
Bliver regeringens lovforslag vedtaget, kan Brabrand Boligforening dermed finansiere Helhedsplanen gennem salg af de byggegrunde, der ligger i den grønne kile mellem Gellerupparken og Åby Ringvej.
Lejerne betaler selv
En væsentlig del af puslespillet om Helhedsplanen har netop været økonomien: Hvem skal betale gildet og hvordan?
Både næstformand i Brabrand Boligforeningen, Keld Albrechtsen, og chefen for Det Boligsociale Fællessekretariat, Jens Møller, glæder sig ifølge JP over lovændringen.
Sidstnævnte efterlyser dog flere penge til initiativer i de udsatte boligområder; finansieringen af de fysiske ændringer i Gellerup vil f.eks. blive pålagt beboerne selv, eftersom regeringen ikke selv vil skaffe pengene, men vil hente de fleste i Landsbyggefonden – som netop er lejernes egne penge. Resten vil regeringen hente i Socialministeriets satspuljemidler, så det også her er de svageste i samfundet, der skal finansiere planen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.