Onsdag den 10. november kl. 19 kan du opleve et foredrag på Gellerup Museum med museets inspektør Doron Haahr, der vil fremlægge idéen om Gellerup som værdifuld for den danske kulturarv. Det foregår på museet, Gudrunsvej 16, 6. th.

De store, markante betonblokke i Gellerup blev bygget i perioden 1968-1972. Det var moderne lejligheder, der skulle give nye rammer til de mange arbejderfamilier, som på det tidspunkt boede i små, gamle lejligheder i det centrale Århus uden bad og med toilet på trappen og fugt i hjørnerne. Med byggeriet vest for Århus skulle dette være fortid. I Gellerup byggede man store, moderne lejligheder omgivet af lys og luft.
 
Byggeriet i Gellerup knytter sig ikke kun til den udvikling, der skete i Danmark i 1960’erne. Tankerne bag denne type byggeri kan spores tilbage til 1930’erne og herfra helt tilbage til 1800-tallet. Doron Haahr vil fortælle om den historiske baggrund for Gellerup-byggeriet, og hvordan tankerne bag kan sættes i forbindelse med internationale tendenser.
 
Gellerup-byggeriet fortæller både historien om tiden før byggeriet, om byggeriets samtid og om den udvikling, Danmark har været igennem siden. Derfor kan man spørge, om Gellerup bør have en plads i Danmarks overordnede historie – og om Gellerup skal være en del af vores kulturarv.
 
Næste foredrag 24. november
Næste foredrag på Gellerup Museum finder sted 24. november, hvor stadsarkitekt Gøsta Knudsen fortæller om Århus’ mange udfordringer – herunder Gellerup.
Se tid og sted i

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.