Endnu er der intet konkret, men den overordnede plan ligger der: Repræsentanter fra landets 29 udsatte boligområder skal mødes til et maratonmøde. Anledningen er stramningerne i reglerne for familiesammenføring, som blev vedtaget i forbindelse med Finansloven. Planen er, at repræsentanterne skal gå sammen om at lave alternative forslag, som kan være med til at hjælpe politikerne med at løse de udfordringer, boligområderne står med.
Det er Gellerupparken, der er initiativtager til mødet. I en pressemeddelelse skriver Helle Hansen, afdelingsformand, og Rabih Azad-Ahmad, formand for Multikulturel Forening og viceborgmester i Århus: ”Sammen med ghettoplanen er stramningerne med til at dræne et udsat boligområde som Gellerupparken for ressourcestærke personer. Det vil være til ubodelig skade for Gellerup og tilsvarende boligområder.”
Beboerne er også eksperter
Initiativtagerne lægger heller ikke skjul på, at beboerne i de udsatte boligområder ligger inde med en ekspertviden, som politikerne kan drage nytte af: ”Det er tydeligt, at politikerne er i stort underskud med viden om, hvordan livet virkelig leves i de udsatte boligområder, fordi politikerne ikke selv bor der,” skriver de i pressemeddelelsen.
Tanken er også, at der er større chance for at blive hørt, hvis de 29 boligområder går sammen om at opstille et alternativ til regeringens pointsystem for familiesammenføring.
”Samtidig tror vi også, at vi ved at have alle boligområder samlet kan udtænke forslag af bedre kvalitet, end hvis vi nøjedes med at samles i afdelingsbestyrelsen for Gellerupparken,” siger Helle Hansen, afdelingsformand for Gellerupparken.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.