Torsdag aften var 12 foreninger samlet i Foreningernes Hus til foreningsdag. Foreningerne repræsenterede et bredt udsnit af de etniske minoriteter  i Århus.   
Temaet for aftenen var, hvordan etniske minoritetsforeninger på en let tilgængelig måde kan arbejde mere effektivt og fokuseret.   

De fleste af de fremmødte foreninger gav udtryk for, at de ønskede et bedre samarbejde foreningerne imellem, så man kan løfte selv de tunge opgaver i samlet flok. Et bedre samarbejdemed kommunen står også højt på ønskesedlen.
Få et check
Asim Latif, konsulent for Dansk Flygtningehjælp, fortalte om vigtigheden af at have en klar målsætning og handlingsplan for foreningen som forberedelse til indgåelse i større samarbejdsprojekter. Foreningerne blev derfor tilbudt et "foreningscheck" og muligheden for efterfølgende opfølgning på de punkter som den pågældende forening har behov for at styrke.

Der vil i løbet af de næste tre-fire måneder blive arrangeret opfølgning på foreningernes behov, så den enkelte foreningen bliver endnu mere klar på, hvordan de kan blive endnu dygtigere som forening.     

Aftenen var arrangeret i et samarbejde mellem Dansk Flygtningehjælp, idræts- og integrationskonsulenterne og frivillighedskooordinatoren i Århus Kommune.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.