Det bliver ikke som planlagt 406 lejligheder, der fjernes fra Gellerupparken, men "kun" 360 lejligheder. Det er et af de gode resultater af fredagens afgørende møde i den politiske styregruppe for Helhedsplanen, og indtil videre er Gellerupparkens formand Helle Hansen tilfreds med det nye forslag.
"Det er byrådet, der har "flyttet" på de blokke, der skal sælges eller rives ned, og nu er det tre mindre boligblokke, der er i spil," siger Helle Hansen.
Kl. 16.15 fredag eftermiddag var parterne i gang med at skrive den aftale under, som beboerne skal tage stilling til midt i december, og det ser ud til, at aftalen er "mildere" end frygtet – altså imødekommer den delvist modstanderne af nedrivning, og der ligger decideret positive ting i planen.
Nyt kontordomicil til 1000 arbejdspladser
Tre boligblokke rives ned, men to af nedrivningerne – Bentesvej 21-31 og Bentesvej 41-51 – bliver gjort afhændige af en garanti, som Århus Kommune først skal stille –  nemlig om at der kommer 1000 nye arbejdspladser til området, og at der vil blive bygget nye kontorbygninger til disse medarbejdere. Dette kontordomicil skal bygges i området øst for Bygaden. Før den garanti stilles, bliver der ikke sat nogen bulldozere på de to boligblokke.
Den blok, hvor lejlighederne skal sælges, er ændret fra Gudrunsvej til Bentesvej 31-39. Her er der færre lejligheder end i blokken på Gudrunsvej.
Det ser altså ud til, at det er nye 1000 arbejdspladser, der skal flyttes til Gellerup – og ikke kun 500 som vedtaget i den politiske aftale fra 2009. Halvdelen af de 1000 arbejdspladser skal være kommunale, resten kan være private. Klausulen betyder, at hvis der ikke skabes nok private arbejdspladser, skal kommunen supplere op til de 1000.
Der er mange gode ting…
Enhedslisten og Dansk Folkeparti har ikke ønsket at være med i aftalen mellem byrådet og Brabrand Boligforening.
"Vi har hele tiden sagt, at hvis der skal rives ned, skal der komme noget andet i stedet, og det kommer der med denne aftale. Vi synes stadig, at nedrivninger er en negativ faktor, men der er så mange gode ting i helhedsplanen, at jeg regner med, at vi vil anbefale beboerne at stemme ja," siger Helle Hansen.
Læs aftalens tekst

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.