Fra næste forår kan du møde folk i bybilledet, der bærer på en lille badge med titlen "I Love Gellerup". Det er folk, som gerne vil fortælle andre, at Gellerup er et godt sted at bo, og at det ikke fortjener den sorte ghettostreg i panden, som en del udefrakommende forsøger at udstyre bydelen med.
"I Love Gellerup" skal ikke bare være en badge, men en event og en bevægelse, som henvender sig til århusianerne og danskerne bredt med budskabet:
Bak Gellerup op!
Det negative billede, der tegnes af Gellerup og Toveshøj, det passer ikke. Området rummer andet end kriminalitet, grå beton og andre ‘ghetto’-betonede karakteristika. Glem de politikere og meningsdannere, der taler om bydelen som et problem – og bak Gellerup op i stedet!
Det er flere foreninger – blandt andet Gellerup Fællesråd og Foreningernes Hus, der vil ændre omverdenens syn på byområdet, og de er gået sammen med en eventmager, Tina Kjær, om at gennemføre processen.
Til borgerportalen siger Tina Kjær, at der konkret skal være en event i midtbyen næste år, og det bliver måske 28. maj på Klostertorv.
Århus C kommer ikke til Gellerup
Men hvorfor i midtbyen og ikke i Gellerup?

"Af den simple årsag, at Århus C kommer ikke ud til Gellerup/Toveshøj. Hvis man ikke bor i området er der intet, der trækker resten af Århus derud, hvis vi ser bort fra den nysgerrige tur i Bazar Vest i ny og næ og juleshopping i City Vest.  Det er en skam, men vi ønsker at kaste et positivt lys på området og det overfor flest mulige mennesker. Og det sker ved, at det bliver i midtbyen. Således vil folk også føle sig mere trygge ved selv at udtrykke "I Love Gellerup" – f.eks. ved at tage en badge på, som de kan få til arrangementet," fortæller Tina Kjær.
Hun bor selv i midtbyen, er nyuddannet cand. mag i Europastudier, og som ledig har hun tiden til at kaste sig ind i opgaven:
"Men det er også, fordi jeg personligt og fagligt er dedikeret til noget så klichéagtigt som at gøre en forskel for og tilføre energi til de, som ikke har overskuddet til det selv. Med både min personlighed og faglighed kan jeg være med til at skabe modvægt til myndigheder, medier og strukturer, som hurtigt kan komme til at definere andre i et lys, som f.eks. Gellerup ikke selv er enig i," tilføjer Tina Kjær.
Indadtil i Gellerup kan arrangementet også have en positiv effekt, håber hun:
"Det kan være med til at skabe øget sammenhold indadtil; noget som jeg kunne forestille mig er kærkommen i disse ‘helhedsplan-tider’."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.