På tirsdag den 18. januar viser Øst for Paradis en film om fire muslimske kvinder, der er blevet integreret i Danmark på deres helt egen måde. Efter filmen er der debat omkring muslimske unges liv og skæbne i Danmark.
Filmen inklusiv debat varer cirka to timer og vises i biografen Øst for Paradis klokken 17.
Større forståelse for muslimske unge
Filminstruktør Merete Borker kommer selv til Århus for at vise sin dokumentarfilm om fire velintegrerede muslimske kvinder.
”Jeg ønsker med arrangementet at bidrage til tolerance og forståelse for muslimske unges liv og skæbne her i Danmark, så vi på et tidspunkt kan række hånden frem og tage imod den fremstrakte hånd – fra begge sider,” siger hun.
”Fire muslimske stemmer”
I filmen”Fire muslimske stemmer” følger vi fire håbefulde kvinder, der har mod og vilje til at vælge sin egen vej i livet i.
Vi følger Tyrkiske Dudu Tepe, der læser assyriologi og bor sammen med en dansk mand og libanesiske Rayan El Mati, der som den første muslimske pige, har gennemført fysikstudiet på universitetet. De sidste medvirkende kvinder er tyrkiske Med Perihan, der er ved at uddanne sig til sygeplejerske, og libanesiske Natasha Al-Hariri, der går i 3.G på Øregård Gymnasium. 
Kvinderne har rødder i deres gamle kultur, men søger en identitet, der er både dansk og muslimsk. Derfor vælger de at gå helt nye veje og tager helt andre valg, end deres forældre har gjort.

”Det kræver mod at stille op mod intolerante og unuancerede synspunkter. Kvinderne i filmen har modet,” forklarer Merete Borker.
Filmen fokuserer på de svære valg og dilemmaer, man ikke kan undgå at blive konfronteret med, når man står imellem to kulturer, og det at vælge imellem rigtigt og forkert, når der også er tro iblandet. Disse kvinder er nået langt; de er velintegrerede, velformulerede og velfungerende. 

Debat efter filmen
Efter filmen er der en paneldiskussion mellem filminstruktøren Merete Borker, de to byrådsmedlemmer Lotte Cederskjold(A) og Thomas Medom(SF) og ikke mindst Natasha Al-Hariri, der er en af de unge kvinder i filmen.
 
Reserver billetter på ‘Øst for Paradis’

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.