Mediebilledet skaber et urealistisk billede af Gellerup som et utrygt sted at bo, men dette billede er helt ude af proportioner med sandheden. Sådan lød en af konklusionerne på borgermødet ’Tryg i Gellerup’, der blev holdt i Globus1.
Globus1 er kun halvfyldt kl. 18.30 onsdag aften. Arrangørerne, politi og kommune, står klar til aftenens program, hvor masser af ildsjæle har indfundet sig omkring de tyve runde borde, der er opstillet i den store sal. Desværre mangler der åbenlyst beboere fra Gellerup, men en af grundene kan være, at de fleste beboere føler sig trygge.
”Mediebilledet skaber et helt forkert billede af Gellerup. Det er kun de negative ting, der bliver vist ikke de positive. Selvfølgelig er der problemer herude, men ikke i den grad medierne fremstiller,” siger borgmester Nicolai Wammen.
Den unge: ”Jeg føler mig tryg”
Første oplægsholder på banen er koordinator for Unge4unge, Wamid Hassan, der selv er beboer i området, og fortæller at han føler sig tryg i området, men at han godt kan forstå, hvis ikke alle er trygge.

”Et tryggere Gellerup tror jeg man opnår gennem større fællesskabsfølelse og gennem et godt samarbejde med politi og kommune.

”Jeg tror på, at alle er genier, de skal bare have muligheden for at vise det. Vi skal bryde med det stereotype billede af Gellerup, hvor mange siger; ”I er bare ballademagere og duer ikke til noget,” forklarer Wamid Hassan.

Politiet: ”Respekt og samarbejde er vejen frem”
Næste levende billede på scenen er lederen af lokalpolitiet i Gellerup, Jens Espensen, som i sit oplæg gør op med mediebilledet, der fremstiller Gellerup som et frygteligt sted at bo.

”Heldigvis stemmer dette billede ikke overens med virkeligheden. Grov kriminalitet har været faldende de sidste fire år, men der er selvfølgelig stadig problemer. Dette skal vi bekæmpe gennem gensidig respekt og samarbejde. Mit ønske er at tegne et realistisk billede af Århus Vest,” siger Jens Espensen.
Gadeplansmedarbejderen: ”De unge er identitetsløse”
Fadi Kassem er pædagog, gadeplansmedarbejder, foredragsholder og opvokset i Gellerup.

”Problemet i dag, er at de unge i Gellerup er identitetsløse, de er hverken fugl eller fisk."

Han mener, at første skridt på vejen starter med, at regeringen holder op med at forsøge at redde folk, der ikke vil reddes. Andet skridt bliver så, at beboerne begynder at tage ansvar og stiller hinanden til ansvar for dårlige handlinger. 

Se ideer til et tryggere Gellerup på helhedsplanen

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.