En gymnasieklasse fra Langkær Gymnasium var i sidste uge i Gellerup for at få et nuanceret indblik i helhedsplanen og Gellerup. Efter at have været rundt og tale med beboere om helhedsplanen fik flere af de unge nedbrudt deres fordomme om området.
”Vi tager herfra med et mere reelt billede af Gellerup, end det vi kender til fra medierne,” forklarede Josephine Graff Vallant. 
Projekt om Gellerup
Klokken er 8.30 onsdag morgen og en hel gymnasieklasse fra Langkær Gymnasium indfinder sig i et af bibliotekets store lokaler bagved city vest. Gellerup Sekretariatet er mødt op for at fortælle om helhedsplanen sammen med Gellerup Bibliotek og Mediehus Gellerup.
Formiddagen byder på en lang præsentation af de mange aktører i Gellerup. Da det nærmer sig frokost virker de unge begejstrede for, at de skal ud i Gellerup på egen hånd og ikke mindst opleve Bazar Vest.
Medier blæser ting op
Da jeg mødtes med to af gymnasieeleverne et par dage senere, fortalte de, at kun to fra klassen havde været i Gellerup inden projektets start.
”Vi havde mange fordomme inden vi kom herud, vi troede, at det var meget utrygt at gå rundt i Gellerup. Det skyldes nok mest, at medierne blæser ting op og kun at fokuserer på det negative,” forklarer Josephine Graff Vallant.
Eleverne fortalte at efter at have gået rundt i Gellerup var mange af deres fordomme forsvundet.
”Det fedeste har været at opleve, hvor godt et samenhold der er mellem beboerne, og hvor glade folk egentligt er for at bo i Gellerup. Det er i hvert fald det, vi har oplevet, når vi har været rundt og tale med folk,” forklarer Sana Mahin Doost. 
Et fremtidsbillede af Gellerup  
Eleverne fra Langkær Gymnasium skal lave et større projekt om Gellerup. Josephine Graff Vallant og Sana Mahin Doost er med i filmgruppen, hvor de skal portrættere fremtidens Gellerup fra flere forskellige vinkler.
De har været ude at interviewe kvinder fra syværkstedet i Yggdrasil Beboerhus og talt med børn i folkeskolealderen for at få et nuanceret billede af Gellerup.
”De beboere vi har talt med er positive over for helhedsplanen. Vi er dog noget mere skeptiske. Der er så mange ting der skal gå op, for at helhedsplanen bliver til en realitet, og det synes vi ikke, at kommune eller medier har været gode til at oplyse om, ” forklarer Sana Mahin Doost.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.