I sidste halvår af 2010 startede lektiementorerne op i Århus. Lektiementorerne tager til forskel fra de traditionelle lektiehjælpere ud i hjemmet og underviser børnene.

For børnene betyder det, at de ikke behøver opsøge en lektiecafe, men kan blive hjulpet i deres hjemlige rammer.
 
”Den personlige lektiehjælp er en kulturel oplevelse for både barnet, familien og den frivillige hjælper, hvor man kommer helt ind under huden på hinanden samtidig med, at børnene får hjælp til de daglige lektier,” forklarer projektansvarlig for lektiementorerne, Jakob Kær Poulsen.
Søger flere lektiementorer
Lektiementorerne er startet af Ungdommens Røde Kors, der laver aktiviteter for udsatte børn og unge. Lektiementorerne er startet i Bjerringbro for fem år siden. Projektet var så stor en succes, at det også blev oprettet i Odense og nu også i Århus i 2010.

Målgruppen er børn fra 0.-10. klasse, hvor de store familier med mange børn kommer først til. Derudover fokuseres der på at hjælpe børn, der er to-sprogede og har svært ved dansk.

Der ikke er gjort noget egentlig for at oplyse om projektet. Indtil videre har familierne hørt om lektiementorerne gennem netværk og gennem mund-til-mund metoden. 

Tredive børn står på venteliste til at få en lektiementor, mens også fjorten frivillige lektiementorer står klar i kulissen, men der kan godt bruges endnu flere frivillige i takt med, at endnu flere børn hører om projektet.

Ikke bare lektiehjælp
At være lektiementor er ikke bare lektiehjælp. Det er også en personlig og kulturel oplevelse for både den frivillige og familien.
Jakob Kær Poulsen har været lektiementor i Bjerringbro i 2007. Hans erfaring derfra har gjort, at han har været med til at starte lektiementorerne op i Århus. Han forklarer, at det fede netop er at komme ud til familierne i stedet for bare at mødes på en cafe.

”Drømmen var, at det frivillige arbejde ikke kun ville være en mulighed for at hjælpe, men også en mulighed for sjove oplevelser. Allerede ved det første møde med min familie blev jeg bekræftet i troen på, at jeg kunne gøre en forskel og samtidigt have det sjovt. Lektiehjælpen gav mig mange gode oplevelser og erfaringer med formidling, som jeg ikke vil være foruden,” forklarer projektansvarlig for lektiementorerne, Jakob Kær Poulsen.
Læs hele Jakobs historie om at være lektiementor
Bliv frivillig lektiementor
Søg om at få en lektiementor

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.