Tirsdag formiddag skal et af børnene i Idrætsbørnehaven Bispehaven forsøge at grave i den frosne jord ved siden af Ellekærskolen. Barnet tager første spadestik til en stor satsning i Århus Vestby: Børneby Ellekær til samlet 27 mio. kr. Det får hjælp til gravearbejdet af rådmand Jacob Bundsgaard Johansen (S).
I alt investeres 22,6 mio. kr. i en ny daginstitutionsbygning i tæt tilknytning til Ellekærskolen, et nyt pædagogisk center og et nyt fritidscenter for områdets unge.

Med investering i nybyggeri for knap 27 millioner kroner bliver Børneby Ellekær i det vestlige Aarhus nu en realitet.

500 børn glæder sig, visionerne er på plads, og entreprenørerne står parat til at skabe Børneby Ellekær i det vestlige Aarhus. Børnebyen er en længe ventet investering i bedre dagtilbud, skole og fritidstilbud for lokalområdets børn og unge, hedder det i en pressemeddelelse fra Århus Kommune.

"Jeg glæder mig til, at vi kan komme i gang med byggeriet. Børneby Ellekær skaber bedre sammenhæng mellem dagtilbud, skole og fritidstilbud til gavn for børn, unge og familier. Børnebyen vil bidrage til bedre sprog, gensidig forståelse og være et attraktivt lokalt tilbud," siger Jacob Bundsgaard Johansen, rådmand for Børn og Unge.

Visionen for Børneby Ellekær er at skabe fysiske oplevelser og et pædagogisk læringsmiljø, som i højere grad end i dag understøtter læring, sproglig indlæring og motorisk udvikling. Det er målet, at Børneby Ellekær bliver et stærkt børnekulturelt centrum for børn og unge fra 0 til 18 år.

"Børneby Ellekær skaber ikke alene et stærkt børnemiljø, men også et bedre fritids- og ungdomsmiljø for alle unge i området. Alt sammen for at give børn og unge de bedst mulige forudsætninger for at klare sig godt gennem skole og uddannelse, så de kan få det liv, de drømmer om,” siger Jacob Bundsgaard Johansen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.