Den colombianske kunstner David Ramírez Gomez er den lokale huskunstner i Foreningernes Hus. En del af hans arbejde er at udsmykke flere af rummene på den gamle Nordgårdsskole midt i Gellerup. Jobbet som huskunstner fik han gennem netværk til området. 

Hans kunst skiller sig ud, da mange af hans værker er lavet af brugte materialer, som han har fundet rundt omkring. Han indfanger forskellige indtryk og materialer fra verden omkring sig, og koger det ned til et samlet udtryk i værkerne. 
Min kunst skal fortælle noget
Når man træder ind i Foreningernes Hus midt i Gellerup, bemærker man hurtigt de sjove træmænd, der pryder både gange og døre rundt omkring. Flere af figurerne er lavet af træstykker, der er blevet hængt op på væggene i den gamle Nordgårdsskoles tid, hvorefter David har farvelagt dem til sjove og anderledes eksistenser.

 ”Jeg fanger forskellige ansigter, når jeg passerer folk i hverdagen. Når jeg så laver min kunst, afspejler den nogle af de indtryk, som jeg har fået. Det vigtigste for mig er ikke bare, at min kunst skal se godt ud, men at den skal fortælle noget eller vække en følelse hos folk,” forklarer David. 

Illustrerer til 3 minutter i Gellerup
David har hele tiden gang i masser af projekter, der har med hans kunst at gøre. Dette år skal han blandt andet lave tolv illustrationer til ’3 minutter i Gellerup’, som bliver lavet af Opgang2 Turneteater.

’3 minutter i Gellerup’ består af filmiske mini-portrætter af forskellige folk, der bor eller arbejder i Gellerup. Hver uge bliver der så lagt et nyt portræt på opgang2 hjemmeside, som både TV2 østjylland  og borgerportalen også viser.    
Udstiller flere stedet i landet
David udstiller også sin kunst flere steder i landet. Næste måned har han en udstilling klar i Galleri V58 inde i Århus, der løber fra 12.marts – 6.april.

Tidligere har han haft sine værker udstillet i Albertslund, København og sågar i Köln, hvor en tysk kunstsamler har været meget interesseret i flere af Davids værker. 

I den første uge af februar har David Ramirez Gomez også haft sine værker til skue i Den Frie Udstillingsbygning i København på udstillingen ’Generous Gestures’.         

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.