Det var øjensynligt ikke kun uskyldig mobilsnak i bussen, der gjorde, at nogle elever fra Vestbyen fik forbud mod at køre i bussen til Mårslet skole. Ifølge den pædagogiske leder var der så meget uro i bussen, at nogle store elever fik karantæne nogle dage.
"Ifølge chaufføren har de taget selerne af og bevæget sig rundt i bussen. De har faste sæder med navn på, og det er ikke meningen, at de skal gå rundt i bussen. Det er desværre nødvendigt med firkantede regler," siger Mårslet Skoles pædagogiske leder Kurt Iversen. Han har til gengæld ikke hørt, at mobiltelefoni skulle være årsag til karantænen.
Kurt Iversen lægger vægt på, at de elever, der fik karantæne, var store elever over 4. klassetrin. Bustransporten er egentlig kun et tilbud til børn i 0.-4. klasse, men på Mårslet Skole har man sagt til de større børn, at de må køre med alligeve, fordi der er plads i bussen.
De må finde en anden transport
"Der er nok nogle forældre, der ikke var klar over, at de store børn ikke har krav på at være i bussen. Hvis eleverne så får karantæne, må de finde en anden måde at komme i skole på," bemærker Kurt Iversen.
"Når bustransporten tager op mod en time, er det vel vanskeligt at holde sig i ro – er det ikke muligt at have voksne med i bussen til at dæmpe gemytterne?"
"Den mulighed har vi, og vi benytter den nogle gange. De seneste 14 dage har vi dog ikke hørt om uro i bussen," siger den pædagogiske leder.
"Egentlig er det lidt irriterende, at der skal fokuseres så meget på busning af lige netop børnene fra vestbyen, for der er også uro i andre skolebusser. Men udfordringen for vestby-børnene er desværre, at de ofte skal køre så langt for at komme i skole."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.