Igennem et år har folk kunnet kigge op på 6. sal på Gudrunsvej 16 – og her fornemme, hvordan beboerne levede livet i 70-erne, da Gellerupplanen (som den hed dengang) var ny.
Over 1100 gæster har været forbi, og et års fødselsdagen vil blive fejret 31. marts kl. 19-21 med boller og lagkage. 
Gæsterne er både helt almindeligt nysgerrige aarhusianere, som endelig har fået en anledning til at komme ud og besøge den ofte meget berygtede bydel. Eller der har været skoleklasser, der er i gang med at lave projektopgaver med ”ghettoer” som tema, eller pensionistoplysningsforbund, der har brugt et besøg på museet som en del af samfundsfagsundervisningen.
Og så har der også været en hel del nuværende beboere forbi, som gerne har villet høre noget om Gellerups historie for at lære noget om, hvad baggrunden var for byggeriet, den gang tilbage i 1960érne, hvor de store ideer tog form.
Brabrand Boligforening og Gellerupsekretariatet sikrer økonomien i museet, så det kan holde åbent på en række dage – og når grupper ønsker det.

Ekstra åbnet for at fejre fødselsdag
Det er Gellerup Museums Venneforening, der står bag fødselsdagsarrangementet om aftenen torsdag den 31. marts fra kl. 19.00-21.00. Her vil der blive budt på boller og lagkage til alle fremmødte.
Og der er også mulighed for at opleve fotoudstillingen "Gellerupbilleder 1960-2030”, som allerede har været udstillet i 2017´s glascontainer ved siden af Aarhus Rådshus.

Er man forhindret i at møde op til fødselsdagsarrangementet er der mulighed for at besøge museet og se foto-udstillingen hver tirsdag kl. 15-17 – og den første søndag i hver måned kl. 14.00 – 16.00 (næste gange er 6. marts og 3. april). Og så bliver der også holdt ekstra åbent på Gellerup Museum i påskeferien med flere spændende ting på plakaten – Læs mere på http://gellerupmuseum.dk eller tjek museets Facebook-side (søg efter Gellerup Museum).

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.