Piger på Tværs fik piger i alle aldre til at møde op i Foreningernes Hus i Gellerup, selv på en solrig dag. Pigene i foreningen har forskellige etniske baggrunde og bor i Århus.

Nata Diaby byder velkommen til arrangementet i Foreningernes Hus og peger på den kæmpe bunke  mad og kager der står linet op i cafeen.  20 forskellige kager og 10 frokostretter står og frister. Når priserne samtidig er små, er det dumt at lade være med at købe.

Har bagt hele natten
”Vi har stået hele natten og lavet mad og bagt,” griner Nata Diaby, som er formand for Piger På Tværs. Hun er 20 år gammel og er i gang med en videregående uddannelse.  Det er for øvrigt et af kravene for at blive medlem af Piger På Tværs. Man skal gå i skole, have en uddannelse eller være i arbejde.

”Så har vi alle sammen et fælles grundlag,” forklarer Nata Diaby. Hun understreger, at et af formålene med foreningen er at vise, at unge kvinder med anden etnisk baggrund også kan klare at få en uddannelse.

Hun taler ud fra erfaring og er stolt af at have gennemført gymnasiet og nu er i gang med en uddannelse. Nu kan hun vise de andre, at de også kan klare det.

”En del unge med indvandrerbaggrund tror ikke, at de kan klare en uddannelse, fordi de ikke kan ordentligt dansk, men faktum er, at al uddannelse er svær, og selv danskere kan have det svært i skolen”, understreger hun.

Mange aktiviteter i foreningen

Udover begivenheden i dag har de også afholdt andre spændende aktiviteter. Der har blandt andet lavet smykker med perler i Globus1, en slags olympiade hvor de konkurrerer i forskellige sportsgrene, idræt og boksning.

I dag bliver der også leget med perler, hænder bliver udsmykket med henna, og der er diverse konkurrencer for børnene.

I konkurrencen om at spise lakridssnørebånd på tid uden at bruge hænder, vinder Yasmin på 11 år to gange i træk. Der er dog også præmier til nummer to og tre, og til den der vandt tyvstarten.  Man kan også vinde præmier ved at skrive digte eller male flag.

Efterhånden er der dukket flere mennesker op, og nogle mænd kigger nysgerrigt ind ad vinduerne, men ind kommer de ikke, for det er kun for piger!
Der var op mod 200 deltagere, spredt ud over hele dagen.

Se mere om Piger på Tværs på: www.pptaarhus.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.