Unge nydanskere oplever nogle gange at blive fravalgt til jobsamtaler alene på grundlag af deres navn. Det fortalte de statsminister Lars Løkke Rasmussen på et møde i januar, og nu har beskæftigelsesministeriet taget affære:
Mindst 200 unge i Gellerup og Vollsmose skal sikres jobsamtaler til reelle job. På onsdag den 9. marts kl. 16 til 18 kommer "Job-Ekspressen" til Bazar Vest, hvor virksomheder er parat til at tale med de unge, der møder op.
Det er blandt andet ISS, Falck, Silvan, McDonald’s og Dansk Supermarked, der står klar ved små caféborde til en snak med interesserede unge. Der er ingen garanti for et job, men der er garanti for en samtale.

Rådmand for Sociale Forhold og Beskæftigelse, Hans Halvorsen, hilser initiativet velkomment og vil tage imod ekspressen, når den ankommer til Bazar Vest onsdag med beskæftigelsesminister Inger Støjberg i spidsen.

Rådmand: forskellighed giver nytænkning

”Job-ekspressen er et godt initiativ, men det er vigtigt, at samtalerne omsættes til reelle, ordinære job. Det er helt urimeligt, når unge mennesker holdes ude på grund af deres navn, og virksomhederne risikerer at gå glip af værdifuld arbejdskraft. De virksomheder, der ansætter ud fra talent i stedet for baggrund, står stærkt. De forstår, at mangfoldighed kan være en mulighed for vækst, fordi forskellighed giver nytænkning og udvikling,” siger Hans Halvorsen.

”Der bliver mangel på hænder og hoveder på fremtidens arbejdsmarked, og det er en gylden mulighed for at åbne arbejdsmarkedet endnu mere, også for unge med mere fremmedklingende navne," understreger rådmanden.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.