I Cirkus Tværs har børnene det sjovt med at blive gode cirkusartister, men lektierne skal overstås, inden træningen kan gå i gang. Konceptet lyder fra cirkusdirektør Trille Lucassen, at man skal yde, før man kan nyde.
 
”Cirka halvdelen af de børn der kommer i Cirkus Tværs har det svært i skolen, derfor er det meget vigtigt at de får lavet deres lektier inden træningen. Venter de med lektierne til efter træningen er de ofte for trætte og får ikke lavet dem,” fortæller Trille.

Derfor er der flere af børnene, der efter skole sidder rundt omkring i Cirkus Tværs og laver lektier, inden de går i gang med den daglige træning.
Arbejdsomhed giver udbytte
Trille mener ikke, at der er grænser for, hvad børnene kan lære, når de går i gang så tidligt. Hun mener, at det allervigtigste børnene lærer i Cirkus Tværs er at arbejdsomhed giver udbytte. Derfor er cirkustræningen med til at målrette børnene i en meget tidlig alder. 

I Cirkus Tværs underviser de ældre og mere erfarne børn de yngste. De får løn for at undervise, hvilket er udbytterigt for både Cirkus Tværs og børnene.
”Det er en gave for de små at have nogle ældre rollemodeller at se op til og ikke mindst også en stor gave for de store børn at finde ud af, at de er så dygtige til deres disciplin, at de kan undervise. De får løn – på den måde kan jeg tillade mig at stille krav til dem, og det lærer de meget af, som de kan bruge i deres videre uddannelse,” forklarer Trille.  
Man skal tale ordentligt til hinanden
Trille lægger stor vægt på, at børnene taler ordentligt til hinanden, når de opholder sig i Cirkus Tværs, da det er vigtigt, at børnene respekterer hinanden.

 ”Den største udfordring i Cirkus Tværs er at få børnene til at tale ordentligt til hinanden. Det kan være svært for mig at styre, når de slår over i arabisk, for så forstår jeg ikke længere, hvad de siger. Det ville være rart at have en arabisktalende pædagog ansat, som kunne hjælpe til med en bedre omgangstone,” forklarer Trille. 
Cirkus Tværs er helt unikt, da det er det eneste af sin slags i Århus, hvor børn fra 10-18 år kan blive trænede cirkusartister. De laver løbende forestillinger i Gellerup, men tager også ud og optræder.

En billet til Cirkus Tværs koster tyve kroner – pengene går til sund mad til børnene under den daglige træning.

Læs mere om Cirkus Tværs
Besøg Cirkus Tværs hjemmeside

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.