Børn fra Gellerup bliver idømt karantæne eller bliver smidt af bussen på vej hjem fra skole. Familienetværket ønsker handling fra kommunen.

Kl. er 7.10 en regnvåd torsdag morgen på Bentesvej i Gellerupparken. Nogle børn står og fryser, mens de venter på deres bus, der skal fragte dem helt ud til Mårslet skole. Det er en lang tur på ca. en time, og børnene er trætte. Pga. sprogtest er børnene placeret så mange forskellige steder i byen, men har ikke fået at vide, om de skal blive der resten af skoletiden.

”De skal op kl 6.00 om morgenen for at nå bussen,”, siger Ilham Khalid Mohamed, som er formand for Familienetværket I Toveshøj. Det er en forening for somaliske familier i området. Hun vil gerne udtale sig til borgerportalen – dog uden foto.

Hun forklarer, at situationen med busserne er helt uholdbar. Børnene kommer i karantæne fra bussen for at snakke og chaufføren siger, at de larmer for meget.

”Forleden dag blev et barn smidt af bussen på Viby Torv og måtte selv finde hjem, uden penge til at tage bussen for,” siger Elham Khalif Mohamed irriteret. Hun undrer sig over, hvordan sådan noget kan ske.

 Hun kender en mor til at barn med ADHD, som har haft mareridt om natten, efter at et barn blev smidt af bussen. ”Han kunne ikke sove og var bange for at tage med bussen, forbi han måske blev smidt af.”
                                                                                                                      Opfordrer til samarbejde
”Man kan ikke forlange, at små børn skal sidde stille i en bus i en time. Enten må de have en voksen mere med bussen eller snakke med chaufføren om, hvad man kan gøre.”

Hun fortæller, at hvis de snakker med skolen, beder den dem om at snakke med chaufføren. Hun har sin version af historien og børnene har deres.  Hun mener, at ingen tager ansvar for hvad der sker i bussen.  Hun har snakket med skolen, men der er ikke meget hjælp.

Forældrene får ikke engang at vide, at børnene har karantæne og selv må tage bussen i skole. De ved ikke. om skolen ved, når børnene har karantæne og måske derfor ikke kommer i skole eller for sent.

”Når man skal til forældremøde, og busserne ikke passer, kan det tage op til 1½ time at komme derud. Det er lang tid hvis man bare skal til et 20-minuters møde,” mener  Ilham Khalid Mohamed.

Hun ønsker, at der kommer nogle aftaler i stand mellem kommunen, skolen og en repræsentant for forældrene. Også om, hvad børnene skal gøre, når de kommer i 5. klasse og ikke har krav på at køre med skolebussen længere. Familienetværket vil gerne hjælpe med at få en aftale i stand.                                                                                                                                                   

Vil ikke skifte skole
Børnene som går på Mårslet skole er glade for at være der. Hvis det ikke var for den lange transporttid. De andre børn er søde og forældrene taler godt sammen. Men selvom de er glade for at gå der er der en del ulemper. Da de først er hjemme ca. kl 16 hver dag, er der nogle fritidsinteresser, de ikke kan deltage i, for når de først er kommet hjem er de trætte, skal læse lektier og tidligt op for at tage bussen næste morgen.

Ilham Khalid Mohamed vil gerne vide hvad der skal ske i fremtiden for skolebørnene i området. Skal busningen foregå "for evigt", eller hvornår finder man en løsning?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.