Forrige tirsdag opstod der en voldsom brand på Lykkeskolen ved Bazar Vest. Politiet mener, at branden kun kan være påsat, men har nu henlagt sagen. Men der er ingen tydelige billeder på skolens overvågningskameraer, og hele sagen bekymrer nu skolens ledelse.
"Vi har ingen uvenner blandt elever eller forældre – ingen konflikter overhovedet i dette skoleår," siger skoleleder Ahmad Moussa, da vi besøger skolen. Her lugter stadig en smule brændt, men også af de duftblokke, der skal fjerne røglugten. Skolen har fungeret nogenlunde normalt bortset fra fire dage efter branden, hvor al undervisning var suspenderet.
Nu foregår skoledagen i alle lokaler undtagen aulaen, kantinen, specialundervisningen og fysiklokalet, der var hårdest ramt.
Moussa sidder sammen med viceinspektør Peter Christensen og skolesekretær Khaled Mansour på Moussas kontor. De vil gerne have noget ud på borgerportalen om branden, som de ikke selv kan komme videre med, efter at politiet har henlagt sagen.
Cafeen var åben om natten
"Cafeen i bazaren var åben natten til tirsdag den 15. marts, og der var en stor trafik både derinde og på parkeringspladsen. Måske har nogen set eller hørt noget," siger Khaled Mansour.
"Alt kan tænkes, netop fordi vi ikke har nogen oplysninger. Det er det, der bekymrer os mest: er det nogen, der vil os noget ondt, eller er det nogle tilfældige," siger Ahmad Moussa.
Det, der især gør de ansatte bekymrede, er at der i januar sidste år også var en påsat brand. Kameraer opfangede dengang en voksen og en yngre mand i en stationcar – personer, som helt sikkert ikke var relateret til skolen, siger Moussa.
Men i dag ved de ikke, om de to brande hænger sammen. Sagsbehandleren hos politiet kunne ikke give mere, men han vil nu give sine oplysninger videre til lokalpolitiet i Gellerup og lovet, at der kommer en kontakt fra den side.
Lærerne gjorde et godt arbejde
Til gengæld er de tre i ledelsen glade for den måde, som skolens 220 elever modtog og bearbejdede nyheden om branden på.
Peter Christensen: "Om morgenen efter branden samlede vi eleverne, fortalte om branden og suspenderede undervisningen resten af ugen. Sidste mandag, da de kom igen, samledes de i hver klasse og snakkede grundigt om det hele sammen med deres lærer. Eleverne i første klasse lavede for eksempel tegninger om branden. Lærerne har gjort et godt arbejde."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.