Sundhedscaféen i Gellerup-Toveshøj, som er placeret i Beboerhuset Tousgårdsladen og som er et gratis tilbud til beboerne i Gellerup-Toveshøj, har nu været i gang 13 uger.
I løbet af de 13 uger er cafeen blevet besøgt af over 70 beboere fra området. Blandt de besøgende er der især stor interesse for at få bestemt kroppens biologiske alder og få et sundhedstjek og en sundhedssamtale hos sygeplejersken.

Sundhedscaféen i Tousgårdsladen kan besøges hver onsdag fra 13.00 til 15.30.
Mange af de besøgende er interesseret i at få bestemt deres krops biologiske alder. De stiller sig op på en maskine, som ud fra vægten, højden og fedtprocenten bestemmer, hvor "gammel" ens krop er. Ifølge de besøgende virker bestemmelse af kroppens biologiske alder meget motiverende, hvad enten resultatet viser, at man er yngre eller ældre end sin alder.

”Viser det sig, at ens krop er yngre end én selv, bliver man glad. Man finder ud, af at man er på rette vej og skal fortsætte med sin sunde livsstil. Viser det sig derimod, at ens krop er ældre end én selv, så ved man også, at man skal gøre noget for at forandres sin krops alder til det positive,” fortæller en af de besøgende på sundhedscaféen og fortsætter:

”Det gode ved det er muligheden for efterfølgende at tale med en sygeplejerske om sin livsstil. Det betyder meget, da man ikke føler, at man er efterladt overladt til sig selv og ikke rigtig ved, hvad man skal gøre, hvis man vil ændre nogle af sine vaner.”

Mobil sundhedscafé
Selvom sundhedscaféen har en fast base i Tousgårdsladen, har den for at rette beboernes opmærksomhed mod denne nye mulighed i området, været meget mobil og har tilbudt sundhedstjek og måling af kroppens alder andre steder end Tousgårdsladen, som f.eks. i Bazar Vest, i Foreningernes Hus og til kvindesvømning i Gellerupbadet. Også i disse steder har interessen for måling af kroppens alder og sundhedstjek været megen stor.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.