Forældrene til busbørn i Toveshøj forsøger nu at råbe politikerne op i sagen om uro i busser, der kører børn til skoler uden for Vestbyen. Det sker efter den ophedede debat i byrådet forleden, hvor nogle af politikerne forsøgte at gøre sagen til et spørgsmål om at sidde stille i bussen.

Byrådssagen gik til udvalgsbehandling, og derfor har Foreningen Familienetværk i Toveshøj nu mulighed for at få foretræde for børn- og ungeudvalget. Formanden Ilham Khalif Mohamed siger, at familienetværket ønsker dialog – og at give egne erfaringer videre. Men hun lægger heller ikke skjul på foreningens skuffelse over politikerne fra Dansk Folkeparti:

”Det er ærgerligt, at politikerne Jette Skive og Lars Skov kommenterer hele spørgsmålet om busbørn ved blot at sige, at ”busbørn skal sidde stille”, i stedet for at tage ansvar og komme med forslag til, hvordan det kan gøres bedre for alle, dvs. børn, buschaufføren og forældre,” siger Ilham Khalif Mohamed.

Fortørnet over DF-er
Hun blev fortørnet over Lars Skovs (DF) udtalelse om børns ”manglende opdragelse”:

”Vores børn er velopdragne, men de har uheldigvis mødt nogle fordomsfulde mennesker, som kun prøver at finde deres fejl og familier som har det svært i hverdagen – dem møder jeg også. Men man skal ikke glemme os forældre, som er ”de stærke ressourceforældre”, som gør alt, hvad vi kan for at opdrage vores børn til hele mennesker og at vise vej, så de kan blive gode borgere i samfundet.

Vi accepterer derfor ikke, at hele problemet reduceres til at stille spørgsmålstegn ved vores børns opdragelse,” pointerer Ilham.

Brug for en voksen i bussen
Familienetværket finder det absurd at sende børn fra Vestbyen ud af deres skoleområde på en 40 minutters tur frem og 40 tilbage med en bus, hvor der kun er buschaufføren og ca. 30 børn fra 0.-8. klasse.

”Vestbyens børn er ligesom alle andre børn i hele verden, hvad angår opførsel. Hvad disse børn har brug for, er en voksen i bussen – 30 børn kan ikke passe sig selve i 40 minutter,” siger hun og fortsætter:

”I sin tid besluttede man denne ordning med at sende børnene til andre skoleområder af sproglige grunde. Det er godt, og vi synes også, at vores børns sproglige færdigheder bliver styrket. Men det er ikke kun sproglige kompetencer, man har brug for. Man skal også tænke på HELE barnets udvikling.”

Spørgsmål til rådmand
Familienetværket har fortsat ikke fået svar på alle spørgsmål om busningen. Det stiller derfor rådmand for børn og unge (Jacob B. Johansen) og byrådet spørgsmålet:

Hvem har ansvaret for busbørnene, og hvad har de tænkt sig, når man truer børn efter 4. klasse med, at de ikke længere kan køre med bussen, hvis man er utilfreds med deres opførsel? Hvordan skal disse børn komme i skole? Hvor længe skal den ordning med at sende børn med busser forsætte?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.