Musikken vil fylde mere på Tovshøjskolen fremover. Sammen med Aarhus Musikskole vil de starte ”El Sistema Gellerup”, som vil være musikundervisning med orkesterspil. Aarhus Musikskole har fået bevilget 1,3 millioner kroner fra staten til musikundervisning, der skal være grobund for udvikling hos børnene og de unge.

I Venezuela har børn de seneste 30 år fået muligheden for at spille i orkestre. I dag er der over 300.000 børn i Venezuela, der er med i bevægelsen. Inspireret af dette har Aarhus Musikskole og Tovshøjskolen startet udviklingsprojektet, El Sistema Gellerup. Formålet med musikundervisningen og samspillet i orkestre er, at børnene og de unge skal styrkes både socialt og personligt.

”Abreus, den gamle mester i Venezuela, ledte efter en metode, hvor han kunne få børnene til at lytte efter hinanden og samarbejde – og det eneste han fandt, der virkelig virkede, var musikken,” fortæller Lars-Ole Vestergaard, leder af Aarhus Musikskole.

Musikken et fælles sted
På Tovshøjskolen er de rigtig glade for at være en del af El Sistema Gellerup. De ser frem til at lade musikken være et fælles sted, hvor børnene får oplevelser og kan udvikle sig.
”Vi vil lade børnene erfare, at når man øver sig, får man også oplevelser. De skal opleve, hvordan fordybelse og forberedelse betaler sig,” siger Stephan Stengaard, socialpædagogisk leder ved Tovshøjskolen.
El Sistema Gellerup er stadig i den indledende fase, men tanken er, at børnene skal undervises i musik tre gange om ugen i to til tre timer i skoletiden. Efter en måned eller to, hvor børnene og de unge har øvet sig med instrumentet, er planen, at de skal lave deres første koncert. Gerne i samarbejde med et orkester fra Aarhus Musikskole.
”Børnene og de unge skal opleve, hvor godt det kan lyde at spille i et orkester. De skal have nogle hurtigere succesoplevelser og mærke musikkens muligheder,” siger Lars-Ole Vestergaard fra Aarhus Musikskole.
.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.