Allan Agerbo har lidt travlt for tiden. Han er lige startet som højskoleforstander på halv tid på Gellerup Højskole, og den anden halvdel af arbejdstiden er han på højskolen Performers House i Silkeborg, som han tog initiativ til for ti år siden og stadig er viceforstander på.
"De har jo velvilligt ladet mig starte i Gellerup i huj og hast, så frem til september er jeg her på halv tid," siger 57-årige Allan Agerbo, der privat bor midt mellem de to højskoler – i Jaungyde ved Ry.
De sidste godkendelser af højskolen er ikke på plads, men højskolens bestyrelse regner det som formaliteter og har valgt at ansætte to personer på halv tid nu.

Agerbo deler lige nu det omfattende forarbejde med projektleder Rasmus Elbæk Rysgaaard, der kommer fra en stilling som administrativ leder på Teatret Møllen i Haderslev. 1. september overtager Agerbo hele forstanderjobbet. 
Først og fremmest skal der findes elever – mindst 12 fra starten. Allan Agerbo vil gerne have ca. 15 fra starten, fordelt på to linjer, og nu handler det om at pejle sig frem til målgruppen.
Adgang til mange unge
"Heldigvis har højskolen et repræsentantskab med et bredt netværk i uddannelsesverdenen – Teknisk Skole, Via University og så videre – så på den måde kan vi få adgang til mange unge. Det Boligsociale Fællessekretariat, som er i bestyrelsen for højskolen, involverer også mange unge i projekter i Århus, og endelig vil vi gøre brug af Facebook og andre sociale medier for at markedsføre os," siger Allan Agerbo.
Han og Rasmus Elbæk Rysgaard har kontorplads i Beboerhuset Yggdrasil midt i den bydel, som højskolen bliver en del af, når den oprettes i tre blokke på Hejredalskollegiet. .
"Højskolen er også et integrationsprojekt, men ikke kun. Vi skal gerne have elever fra hele Århus og hele landet, og højskolen kan fungere som afklaringsforløb for unge, inden de begynder at læse. At den ligger i et multikulturelt område, er kun en fordel, for det giver eleverne mulighed for at lave projekter i Gellerup, og over for beboerne vil vi være en åben højskole med foredrag og koncerter."
Agerbo forventer ikke mange tosprogede elever fra starten på højskolen, og det er heller ikke et mål i sig selv. Men måske kommer det, når familierne kender mere til højskolens virke. Skolen vil aktivt arbejde med på bydelens forbedringer i forbindelse med helhedsplanen. 
Højskolens profil er valgt for længe siden – Danmarks naturvidenskabelige højskole. Det ligger fint til den nye forstander, som dog lige skal have støvet sin egen kandidatuddannelse i fysik og kemi lidt af, så den er up to date med profilen på den nye højskole.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.