Tovshøjskolen er blandt alle folkeskolerne i Århus bedst til at forbedre elevernes falige niveau set i forhold til den "socioøkonomiske" status, som det hedder. Altså: Tovshøjskolen ligger i Danmarks fattigste sogn, hvor forældrene har en lavere indkomst og uddannelsesniveau end gennemsnittet. Alligevel løfter skolen eleverne markant i forhold til andre skoler.
Samme dag som politiker-kritik
Det er den såkaldte undervisningseffekt, der er målt af Krevi, Det Kommunale og Regionale Evalueringsinstitut Sjovt nok offentliggøres de positive resultater samtidig med, at folketingsmedlem Karen Jespersen (V) har været på besøg på skolen med det formål at få skolen lukket – eller i det mindste at nedbringe andelen af tosprogede børn. Skolen har været udskældt i foråret på grund af lave karakterer, som i øvrigt er flere år gamle.
Karakterer er altså ikke bare karakterer. Det, at skolens lærere arbejder målbevidst på på at løfte eleverne fagligt ud fra deres sociale baggrund, er måske lige så vigtigt, og her er Tovshøjskolen i top med en effekt på 0,7464. Især i naturvidenskabelige fag forbedrer eleverne sig markant bedre end ventet, men i de humanistiske fag er de også godt med.
Tager man privatskolerne med, så klarer Selam Friskole sig dog endnu bedre, med en effekt på 1,39. Lykkeskolen ligger også i den gode ende med en effekt på 0,52.
Til Århus Stiftstidende siger Tovshøjskolens leder Jesper Lund Madsen:
"Et fremragende stykke arbejde"
"Jeg bliver glad på personalets vegne, fordi de her har et stykke papir, der fortæller, at de gør et fremragende stykke arbejde. Det glæder mig som skoleleder, at vi kan få noget medvind. Og det er tegn på, at vi har fat i den lange ende, og at vores fokus på kerneydelsen giver mening."
Han tilføjer, at eleverne med de opnåede effekter har langt bedre muligheder for at få en ungdomsuddannelse og få et godt liv.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.