Viby Syd Idrætsforening er kommet godt fra start. Den har startet en del aktiviteter for alle beboerne i området i alle aldersgrupper og har formået at få 130 medlemmer i løbet af meget kort tid.
Bag idrætsforeningens succes ligger der en stor del arbejde, som er ydet af de frivillige kræfter og ildsjæle i området. En af de frivillige er
Payman Khudir, som er hjælpeinstruktør på flere af Zumba-holdene. Borgerportalen Viby Syd har talt med Payman for at finde ud af, hvad hendes motivation for at lave så meget frivilligt arbejde er.

Noget at glæde sig til i løbet af ugen
”Jeg startede med at gå til Zumba og blev senere tilbudt at være hjælpeinstruktør på nogle af holdene. Jeg blev også tilbudt at tage en uddannelse i det, hvilket jeg gør til juli,” fortæller Payman, der er i gang med at afslutte sit sidste år på Viby Gymnasium & HF og på nuværende tidspunkt har meget travlt med at læse til eksamen. Hun fortsætter:
”Lige nu er jeg hjælpeinstruktør på to børnehold og på to-tre kvindehold, indtil jeg selv bliver uddannet. Det betyder, at jeg ofte er sammen med en uddannet Zumba-instruktør, og på den måde er vi ofte to, der kører et hold sammen, hvilket er rigtig fedt. På den måde får man et godt forhold til de andre trænere, da man også arbejder sammen omkring musikken og koreografierne og lærer af hinanden, hvilket er det fede ved det.’’

”Det er dejligt at have noget at glæde sig til i løbet af ugen, og det er altid en fornøjelse at træne andre mennesker i noget, som man selv elsker at lave. Det er dejligt med smilende mennesker, der hilser og snakker med en, og kan genkende en, når man går udenfor, og det er rart at have et tættere sammenhold med beboerne herude.’’

Styrker fællesskabet
”Zumba er en danse-motionsform, som indeholder forskellige trin fra både salsa, samba, reggaeton, merenge og cumbia. Det går ud på at sætte gang i kroppen med en masse bevægelser og dans, hvilket gør, at pulsen stiger en del. Man behøver ikke at kunne danse for at kunne være med. Det er meget sjovt og et udfordrende job,” pointerer Payman, der mener, at VSI´s aktiviteter, herunder Zumba, er med til at styrke fællesskabet i området:
”Vi har især mange kvindehold, hvor der deltager en del kvinder, som kommer fra flere forskellige steder i Århus. Deltagerne virker meget tilfredse med at være med på Zumba-holdene. Det styrker også det fællesskab, der er i området, som er et område, hvor der bor mange mennesker med forskellige etniske baggrunde. Når kvinderne møder op, møder man ofte et smil, og deltagerne hilser pænt på hinanden, og er så derefter klar til at få bevæget kroppen, så det er altid dejligt at se som træner.”

Ikke job, men fritidssport
”Takket være VSI kan jeg arbejde som frivillig Zumba-instruktør. Selvom der er tale om frivilligt arbejde, betragter jeg det mere som en fritidssport. Det er ikke kun, fordi jeg ikke får løn for det, men fordi jeg synes det er sjovt, og fordi jeg elsker at træne kvinder og børn, men mest af alt er det fordi jeg selv elsker at træne og har mulighed for at dele den glæde ved at hjælpe andre kvinder der eksempelvis gerne vil tabe sig, afslutter den kommende Zumba-instruktør Payman med et stort smil.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.