Hans Halvorsen, som er rådmand for sociale forhold og beskæftigelse i Aarhus Kommune, gæstede tirsdag Samvirkets Kvartalsmøde for at høre om gode ideer fra engagerede folk fra Gellerup. Han var meget åben over for de mange gode ideer og fremtidsdrømme, der kom på bordet.

”Den tidlige indsats betyder alt, særligt skal vi have fat i de unge drenge og ikke mindst deres forældre. Der bliver færre ufaglærte jobs i fremtiden, derfor skal vi have forældrene til at forstå, hvor vigtigt det er, at deres børn får en uddannelse,” fortalte Hans Halvorsen.

Flere lokale jobs
Rådmanden lagde også vægt på at skabe flere lokale jobs og ikke mindst frtidsjobs til unge i Aarhus Vest. Han brugte London som et eksempel, hvor de har været gode til at bruge lokale kræfter til at opbygge infrastrukturen i området, hvor De Olympiske Lege skal holdes i 2012.
 
”Helhedsplanen skal være med til at få lokale i arbejde, ligesom de har gjort i London. Vi skal også have fundet flere fritidsjobs til de unge på. Igennem et fritidsjob lærer de, at det betaler sig at yde en indsats, hvilket også vil få dem til at forstå, at uddannelse er vejen til et varigt job. Vi skal have flere aftaler i hus med virksomheder om at tage unge i praktik. Eksempelvis kan man komme i praktik hos Toyota i Viby og få en fornemmelse for, hvordan det er at arbejde hos dem,” sagde Hans Halvorsen.   

Hold fast i stoltheden
Rådmanden udtrykte, at han var ked af mediernes italesættelse af Gellerup som en ghetto og ønskede derfor endnu flere gode historier fra området, så Gellerups image med tiden kan blive forbedret.
Rådmanden var glad for at høre, at folk generelt var stolte over at bo i Gellerup trods den megen negative omtale udefra og lagde vægt på, at netop stoltheden bør holdes i hævd.
 
”Gellerup og Aarhus skal komme hinanden meget mere ved, så bydelen ikke lukker sig så meget om sig selv.  Vi skal have flere arrangementer som ’I Love Gellerup’ (festivalen på Klostertorv i dag lørdag!), der giver folk udefra et indblik i, hvad Gellerup indeholder. Og med tiden skal Gellerup være et kulturmekka, man tager ud til for at få andre oplevelser end Aarhus midtby kan byde på,” afsluttede Hans Halvorsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.