"Jeg er sikker på, at vi kommer til at se et mere nuanceret billede af Gellerup fremover," lød det optimistisk Rabih Azad-Ahmad, da han som konferencier åbnede I Love Gellerup-festivalen. Det skete på Klostertorv for at vise århusianerne, hvad Gellerup i virkeligheden står for.
Hans åbningsord blev ikke hørt af mange, men trods kulde og blæst kom der flere og flere til, der måske lod sig lokke af arabiske toner, mavedans, trommer, rap og mere til. Over middag kunne man kalde det en rigtig festival, som kulden ikke kunne slå ud.
Foran scenen var der ganske mange, der nød indtrykkene fra Gellerup, men bydelen ville også gerne i dialog med århusianerne i teltene, der indeholdt en lang række projekter og foreninger i Gellerup.
Gæsterne fik udleveret en mini-spørgeundersøgelse om, hvorvidt de havde ændret syn på Gellerup, og selv om vi ikke har set resultatet endnu, tyder meget på, at festivalen har gjort sin virkning.
Vi talte med flere, som var imponerede over det anderledes billede, der blev lagt frem, og de har fået et mere positivt syn på beboerne. En af dem erkendte dog, at de gæster, der snakkede med folk i boderne, nok også var åbne i forvejen, og at folk med mange fordomme måske holdt sig væk.
Omvendt udspandt der sig også nogle gode diskussioner, hvor parterne ikke nødvendigvis var enige. Det gjaldt ikke mindst i boden hos Moskeforeningen, hvor formanden Sami Saïdana måtte argumentere for at placere en  moske i Gellerup.
Initiativtageren til I Love Gellerup, Tina Kjær, var godt tilfreds med, at så mange ignorerede regnen og havde en god dag på torvet.
Hun glæder sig allerede til næste år, hvor hun satser på en ny festival.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.