Den økonomiske plan i helhedsplan, som Gellerupparken og Toveshøj nu har sagt ja til, er den hidtil dyreste i dansk målestok. Trekvart milliard kroner koster den at udføre, og det er endda "kun" boligforeningens og Århus Kommunes udgifter. Kommende private investeringer ligger uden for dette regnestykke.
Hvis du klikker på billedet her til højre, kan du se de enkelte udgiftsbeløb. Der er nogle dyre beløb imellem, ikke mindst til infrastruktur (vejanlæg mv.). Men veje er også noget af det dyreste at lave om på. Bygaden, Gudrunsvej og de andre vejanlæg tegner sig alene for ca. 200 mio. kr. af helhedsplanen. De samlede udgifter er godt 728 mio. kr.
Der er også budgetteret med indtægter:

  • Landsbyggefonden (favorable lån) 349 mio. kr. Det er disse penge, som Gellerupparken og Toveshøj nu kan søge om frigivelse af.
  • Brabrand Boligforening  62,5 mio. kr. (fra jordsalg)
  • Århus Kommune 62,5 mio. kr.
  • Jordsalg: 160 mio. kr. (Gellerupparken og Toveshøj)
  • Kommunen har fået statslige områdefornyelsesmidler: 21 mio. kr.
  • Desuden ventes det, at helhedsplanen kan hente penge fra de milliardstore puljer, der er afsat til renovering, nedrivning, boligsocial indsats mv.

Jordsalget er "jokeren" i spillet, for jorden ud til ringvejen skal naturligvis først sælges, før pengene kan bruges. Næstformand i Brabrand Boligforening, Keld Albrechtsen, sagde i februar til bydelsportalen, at helhedsplanen naturligvis afhænger af jordsalget:
"Jeg er nu ikke i tvivl om, at vi kan sælge jorden," sagde han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.