Hvis beboerne i Gellerup skulle bestemme, så får Danmark en S-SF-regering med støtte fra De Radikale og Enhedslisten.
Hvis man ellers kan analysere ud fra det ganske lille prøvevalg, der blev holdt på Grundlovsdagsfesten i Gellerupparken, så er beboerne temmelig røde. Men det skal nok tages med et stort gran salt, påpeger også Anders Clausen, der stod i De Radikales telt og fik gæsterne til at stemme.
57 personer skrev ned, hvilket parti de ville stemme på, hvis der var valg nu.

Resultatet blev:
Socialdemokraterne: 17 stemmer,
Radikale Venstre: 15
Konservative: 0
SF: 13
Liberal Alliance: 1
Kristendemokraterne: 0
Dansk Folkeparti: 3
Venstre: 2
Enhedslisten: 6
Det vil sige, at SF og S sammen med støttepartier kan mønstre 51 ud af 57 stemmer – eller ni ud af ti pladser i Folketinget. Et ganske komfortabelt flertal, der nok også siger meget om beboernes holdning til den førte politik i Folketinget.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.