Fire unge fra Tovshøjskolens syvende klassetrin har benyttet sig af et et-årigt film- og medietilvalg hos Filmprojekt Gellerup.

Her har de unge lært journalistiske greb som at interviewe, filme og klippe deres egen film sammen. Filmprojektet er financieret af Ungdomsskolen og har til huse i Tovshøjskolens kælderlokaler.

En af de fire unge er Ahmad el-Awad, som de seneste otte måneder har valgt at bruge sine studieværkstedstimer på at lave sin egen film om tre håbefulde unge fyre fra skolen, der drømmer om en karriere inden for fodboldsporten. I filmen følger han de tre fyre, der har valgt en anden af skolens tilvalgsfag, hvor de bliver uddannet til at fungere som fodboldtrænere.

Stiller de rigtige spørgsmål
Hvad har du fået ud af dit tilvalgsfag som filmmager?

”Jeg har lært, hvordan man interviewer folk og stiler de rigtige spørgsmål. Og så har jeg selvfølgelig lært at filme, klippe og indsætte rulletekster. Min film hedder ”Vi elsker fodbold” og er en dokumentar om tre drenge fra Tovshøjskolen, som tager fodboldtræneruddannelsen. Jeg har hver anden uge interviewet drengene og også fulgt dem til kampe,” fortæller Ahmad el-Awad.

Hvad drømmer du om at arbejde med engang?
”Jeg vil gerne have to jobnicher. Jeg vil rigtigt gerne arbejde med film eller medier og så vil jeg også gerne have et bijob som massør. Jeg har lært at massere i vores klub Troldhøjen, og det er bare rigtigt sjovt. Så kunne jeg fungere som sportsjournalist inden kampen og som massør efter kampen,” fortæller Ahmad.

Filmen ’Vi elsker fodbold’ skulle gerne være færdig inden sommerferien, derefter kan den købes for en flad tyver hos Filmprojekt Gellerup i kælderetagen i under Tovshøjskolen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.