Tre gange i ugen triller Fritidspatruljen ud i Gellerup og Toveshøj med deres lille vogn for at lave sjove aktiviteter med Gellerups børn. Man finder dem på græsplænen lige bag klubberne på mandage, tirsdage og torsdage fra 17-19.

Tilbud til de mange børn
I Gellerup og Toveshøj er andelen af børn og unge under 18 år cirka dobbelt så stor som i resten af Århus, derfor er Fritidspatruljen et kærkomment tiltag for de mange børn.

Fritidspatruljens unge legeinstruktører laver en forebyggende indsats ved at lokke Gellerups børn væk fra gadehjørner ved at opfordre til leg og sportsaktiviteter på de store grønne udendørsarealer midt i Gellerup og Toveshøj.

Her forsøger instruktørerne at give børn sunde fritidsinteresser, hvor de samtidig får gode venskaber og får forbedret deres sociale færdigheder.

Projektet startede op i slutningen af 2009 og er finansieret af Brabrand Boligforening ind til 2014.

Unge, der vil gøre en forskel
”Jeg er med i Fritidspatruljen, fordi jeg godt kan lide at gøre noget for andre. Jeg gør det ikke for at tjene penge, men fordi jeg gerne vil være med til at gøre en forskel, ” fortæller en af instruktørerne Muhamed Ahmed Yusuf.

De 16 instruktører er alle vokset op i Gellerup og er unge mellem 16-18 år. De fleste elsker at omgås børn og er med for at gøre en forskel for området. Layal Souheil Al Mohamad er teamleder og har været med, siden Fritidspatruljen startede op.

”Jeg elsker at arbejde med børn og har også i flere år været frivillig i Globus1, når de afholder fed ferie. Jeg hørte om Fritidspatruljen gennem en kollega i Globus1 og har været med fra starten. Jeg vil være socialrådgiver en dag,” fortæller Layal Souheil Al Mohamad.  

Vil du vide mere om Fritidspatruljen, så kontakt projektleder Gordon Roberts på mobil 61 22 37 55 eller på e-mail goro@bbbo.dk

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.