Maddy Tizar griber fast om DGI-underviseren. De demonstrerer, hvad man skal gøre, hvis en druknende person går i panik og hiver livredderen med ned.
”Det er faktisk okay at skubbe dem væk med benene – vi skal redde de andre, men ikke drukne i forsøget på det,” siger DGI underviseren Lise Lotte Bendixen.

Piger fra Somalisk Kvindeforening og Al Nour Ungdomsforening er gået sammen for at uddanne sig til livreddere. Maddy Tizar har i det sidste halve års tid undervist pigerne fra Al Nour Ungdomsforening med det mål, at de skal bestå bassinprøven. Derfor var de næsten 20 piger samlet i Gellerupbadet forleden for at afholde en spotprøve, der skulle afgøre, hvem der var klar, og hvem der skulle træne lidt mere.

Flere frivillige livreddere
Der er en vis nervøsitet blandt pigerne, mens de bliver kaldt frem én efter én for at vise, hvor gode de er til at dykke. Et par stykker bliver ved med at stille sig om bagerst i køen.
Men for de fleste går det fint. Israa Maarouf er én af de piger, der kommer op af vandet med et stort smil.
”Det er dejligt at bruge sin tid på noget godt,” siger hun, ”Men jo, det er lidt skræmmende, at jeg måske skal hoppe i efter én. Men hvis jeg skal, så kan jeg jo godt, nu hvor jeg får bassinprøven,” Hendes håb er at kunne være frivillig livredder for hendes egen forening, når de svømmer om søndagen. Flere frivillige livreddere er også en af tankerne bag initiativet.

Liv trumfer tørklæde
Frigørelsesgreb er blot én af de ting, de svømmeglade piger skal kunne. For at bestå bassinprøven skal de blandt også kunne springe i på hovedet og dykke ned efter en dukke, samt bjærge en person 25 meter. Pigerne skal også bestå et førstehjælpskursus. Men der er også en anden ting, der skal snakkes om inden – tørklædet.

Hvis uheldet er ude og man ringer 1-1-2, så kommer der højst sandsynligt en falck-mand og ikke en kvinde og henter personen. Det er livredderens opgave at udøve livreddende førstehjælp indtil da, og det er derfor ikke muligt at hente sit tørklæde. Naturligvis kan man få en anden til at hente det, men hvis tørklædet mangler når falck-manden kommer, så er pigerne ikke i tvivl. ”Det er liv før alt muligt andet. Vores religion siger, det er okay i en nødsituation,” siger Israa Maarouf, mens der bliver nikket rundt omkring.

Det forventes, at pigerne får deres bevis efter ramadan.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.