Fredag d. 8/7 blev der afholdt skattejagt i Søndervangen for alle børn i Viby Syd. Men denne gang var der ikke tale om en traditionel skattejagt med poster, pirater og en nedgravet sørøverskat. Nej, dagens skattejagt mindede mest af alt om HC Andersens eventyr ”Hvad fatter gør, er altid det rigtige”.

En anderledes skattejagt
Alle fremmødte børn fik fra start udleveret en lille skat i form af en let omsættelig vare som fx en opvaskebørste, et spil kort eller et glas oliven. Legen gik så ud på, at børnene skulle få deres skat til at vokse ved at indgå byttehandler med deres naboer i boligområdet. Når skattejagten var forbi, ville alle børn få lov til at tage deres tilbyttede skat med hjem. Desuden var der ekstra præmier for flest byt og bedste skat.

En for en blev børnene sendt ud i Søndervangen med hver deres skat opsat på at bytte sig til noget bedre. Gåpåmodet fejlede ingenting og skattene begyndte hurtigt at skifte hænder. Byttene var opfindsomme og sjove og der blev byttet til alt fra tomater, dørmåtter og bøger.

Købmandskab med større eller mindre succes
Købmandsgenet var dog ikke i top hos alle under legen, så der var også tid til eftertænksomhed hos nogle af børnene. Som Amin på 8 år udtrykte det: ” Der bor en meget heldig mand her i Søndervangen – vi gav ham både et slips og et regnslag og fik kun byttet os til 4 poser yum-yum”

For andre, var naboernes venlighed en lidt for stor fristelse. Det krævede for stor viljestyrke at lege videre, når nu man f.eks. havde byttet sig til lommerne fulde af slik.

Andre børn havde dog helt styr på konceptet. De fik byttet og charmeret sig til store skatte. Vinderen for bedste byt blev Ogaiy som til sidst have byttet sig til en overfaldsalarm. Natascha og Mona fra Søndervangen stod for flest antal byt på dagen og havde bl.a. haft en gul pyntekat, en Mc Donalds kop, og duftelys imellem hænderne.

Fælles for alle var dog, at de havde haft en god dag. Der blev sluttet af med præmieoverrækkelse og lidt godt til maven i form af juice og pølsehorn. Alt det bytteri, blev man jo frygtelig sulten af.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.