På boldbanerne midt i Gellerupparken har børn og unge i alle aldersgrupper haft mulighed for at spille fodbold mod hinanden i Gellerup Cup. Onsdag sluttede cuppen med finaler, hvor alle kæmpede for pokalen.
Der er stor diskussion ved infoboden. Et hold er blevet diskvalificeret, og holdet er selvfølgelig utilfreds med det. Modstanderholdet har klaget over en spillers alder, og arrangørerne vil se bevis på hans alder. Drengen, som spillede på u15, har ikke bevis på, at han er yngre end 15 og bruger alle mulige argumenter. Han forsvinder fem minutter, og da han kommer tilbage, har han opgivet kampen  og fortæller, at han alligevel hellere vil spille for u17. Arrangørerne bliver enige om, at han nok ikke har rent mel i posen. Holdet er stadig diskvalificeret.
”VI har haft nogle få klager efter kampene, hvor modstanderholdet har klaget over alderen på en spiller,” siger Khaled Ibrahim, som arbejder for Klubberne i Gellerup.  Han forklarer, at klagerne kommer efter kampene, hvis holdet har tabt. Som regel kan de vise ID og får så lov at spille, men i dette tilfælde kunne spilleren ikke bevise sin alder, og holdet måtte smides ud af turneringen.
Spillerne kommer alle vegne fra
Afif Abdallah, som er formand for ACFC, fortæller, at turneringen har været en succes.
”Børn er kommet fra alle vegne i Århus, nogle af dem havde et hold i forvejen, mens andre mødte op på dagen og fandt sammen.”  Han fortæller, at det har kostet 5 kroner pr. person at deltage. Kun et symbolsk beløb, men det skulle vise, at spilleren var seriøs ved tilmeldingen. Holdene har selv fundet på deres navne og der er nogle spændende iblandt. FC Kuku og Åh abe var nogle af de mest kreative, men nogle var tydeligvist fans af spansk fodbold og havde taget navnene Real Madrid og FC Barcelona.
Holdene fik udleveret deres præmier efter hver finale, for de kan selvfølgelig ikke vente så længe. Præmierne er en lille pokal og en fodbold til hver. Andenpladsen fik en bold. De er alle betalt af Klubberne i Gellerup.  
Spillerne er meget tilfredse med præmierne og løber rundt og praler med dem inden de efterhånden bevæger sig hjemad.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.