Danmarks største omlægning af busser ramte også Gellerup og Toveshøj. Toveshøj har helt mistet sine to buslinjer, og beboerne skal nu ned på Edw. Rahrs Vej for at nå en bus, og hvis de vil købe ind i City Vest, skal de endda skifte bus på den korte strækning.
Linje 15 ramte i helt bogstavelig forstand også Gellerup. Et nyt gadegennembrud fra Ringvejen ind langs Globus1 og til Gudrunsvej er et af resultaterne af busomlægningen. Tilmed må personbiler køre på den nye vej.
Hvad mener du om busomlægningen? Har du fået glæde af den – eller det modsatte? Vi vil gerne høre om dine erfaringer. Læg en kommentar her til højre, eller skriv til birger@bydele.dk
På internettet har vi set et par kommentarer – begge negative.
Anett Sällsäter Christensen, Toveshøj (hvor hun er afdelingsformand) har flere gange protesteret over, at Toveshøj mister sine to busruter. På sin blog skriver hun blandt andet:
Mange kunder er mistet
"Midttrafik har mistet mange kunder på denne ruteomlægning – ca. 630 pr. er  afskåret fra køre fra den yderste del af Toveshøj. Nu skal vi zigzagge mellem en del blokke og over en vej og videre over en stor parkeringsplads og videre over en trafikeret Edwin Rahrsvej og videre over til stoppestedet Hejredalsvej for at tage en bus til skolen, hvor de fleste går på Åby skole i Århus børnerigeste område – vi takker og beder til at de når bussen i godt behold."
Anett S. Christensen gør også opmærksom på, at det samtidig er slut med buschaufførernes og ventende passagerer uformelle roller med at forebygge vanvidskørsel på Janesvej.
"I er dumpet!"
Elsebeth Frederiksen fra Gudrunsvej er også utilfreds. Hun har taget den nye linje 15 og har denne kommentar:
"Midttrafik – I er dumpet". Hun skriver videre:
"Sjovt, at de siger, at der kommer flere afgange i området med mange kunder. Hvorfor kører 15eren så kun to gange i timen nu? Den bus er da altid proppet. Og så var den et kvarter forsinket nede fra Park Alle i dag. Det er "flot", når den kun går hver halve time."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.