Den første uge i august var der i Tovsgårdsladen sommerskole for børn fra hele Århus. 12 børn var tilmeldt kurset og hyggede sig med at lave kunst.

Gulvet er belagt med forskellige malerier, skrald og malerrester. Rundt omkring står eller sidder børn, der er i gang med at male. De maler efter forme og på forskellige materialer. En pige er ved at lime en bil, hun har fundet i en busk udenfor, på et maleri.  Der ligger en bunke skrald på gulvet, som børnene har fundet udenfor. Det har de også brugt til deres kunstværker. De har malet på dem og brugt dem som en del af deres kunstværker.

Kunstnerne Jørgen Andreasen og Anja Raithel fortæller, at de har undervist børnene i at arbejde med de forskellige materialer og har ladet børnene arbejde både selvstændigt samt i grupper.

Ugens store opgave var at bygge en isvogn af genbrugsmaterialer og skrot. De var rundt omkring i området og fandt de sjoveste ting folk bare havde smidt ud, og de var i Bazar Vest, hvor de blandt andet købte en uro, som skulle være isbilens klokke.

Alle børnene var enige om, at det sjoveste ved hele ugen var at lave isbilen.  De var også vældigt kreative og havde lavet kunstige is af plastikkrus, korkpropper og papirkugler. De havde lavet store skilte af træ med forskellige slogans og prislister.

Børnene kom fra hele byen

De 12 børn på kurset var fra forskellige steder i Århus Kommune – Gellerup, Toveshøj, Tilst, Viby og Risskov. Også den etniske sammensætning var meget forskellig, idet der var børn hvis forældre havde rødder i Somalia, Iran, Rumænien, Island og Danmark.
 
Nogle af dem kendte hinanden i forvejen, mens nogle af dem først lige havde mødt hinanden om mandagen hvor kurset startede. Men det lød på børnene, som om de skulle de hinanden igen.

Som afslutning på ugen kom forældre og andre familiemedlemmer for at se ugens produktion, spise is og gå rundt i området med isbilen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.