Trænger du til at få målt dit blodtryk og blodsukker? Vil du gerne kende din fedtprocent, dit BMI og finde ud, hvor gammel din krop er? Har du brug for at få en samtale om, hvordan du kommer i gang med at tabe de ekstra kilo, der sidder på sidebenene, eller hvordan du kommer i gang med at motionere? Er du i tvivl om, hvilke aktiviteter, der findes i netop dit område?

Kan du svare ja på et eller flere at de ovenstående spørgsmål, så kan du henvende dig i Sundhedscaféen i Beboerhuset Tousgårdsladen og få hjælp til netop det, du har brug for. Sundhedscaféen vender nemlig tilbage fra sommerferie den 17. august med en ugentlig åbningstid hver onsdag fra 13.00-15.30.

To forskellige sundhedstjek
Ifølge projektleder Helle Dybdal Jensen er sundhedscaféen kommet godt fra start og er blevet godt modtaget i Gellerup/Toveshøj, hvor den har været i gang siden den 12. januar 2011 med en ugentlig åbningstid på to en halv time, hvor der har været mulighed for at få forskellige sundhedstjek.

I sundhedscaféen er der mulighed for at få to forskellige sundhedstjek. Et lille sundhedstjek, hvor man ud fra sin vægt, højde og fedtprocent får bestemt sin krops biologiske alder. Og et stort sundhedstjek, hvor man udfylder en sundhedsprofil og af en sygeplejerske får målt bl.a. blodtryk og blodsukker samt en samtale om sundhed,” fortæller Helle Dybdal Jensen og fortsætter:

Vi håber og forventer at få endnu flere besøg af beboerne, når vi går i gang den 17. august.  Som det ser ud, har mange af beboerne i området efterhånden fået kendskab til vores tilbud og ved, at det gavner dem.”

Flere mænd
”Sundhedscaféens brugere er primært kvinder, og det er rigtig godt, at så mange kvinder benytter vores tilbud. Men vi håber også, og arbejder på, at få flere mænd til at komme i sundhedscaféen. For vores tilbud er nemlig for alle – mænd, kvinder, gamle, unge, sorte og hvide,” fortæller Helle Dybdal Jensen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.