Selv Aarhus Kommune erkender nu, at fattigdommen i Gellerup er stigende. Det har man ellers ikke været meget for i kommunen, og man anerkendte ikke de ellers internationalt anerkendte målemetoder, som har vist dramatisk stigende fattigdom i Gellerup. Som nu er Danmarks fattigste sogn.
Selv sidste år, da to Århus-forskere igen påpegede en bekymrende stigning i fattigdommen, blev stigningen afvist af Magistraten for Sociale Forhold og Beskæftigelse.
"Nej, det kan ikke konkluderes, at fattigdommen i Gellerup/Toveshøj er stigende", lød det, da en borger i et høringssvar til Helhedsplanen var stærkt bekymret over den stigende fattigdom i Gellerup.
Næsten ligesom Komiske Ali  afviste enhver fremrykning af allierede tropper i Baghdad, så fastholdt Århus Kommune sin afvisning. Endda på trods af konklusionen i en undersøgelse, som kommunen selv havde bestilt hos to forskere.
Men så ændrede det sig. Og i forgårs blev det endeligt slået fast, at fattigdommen ER stigende. Alt imens kommunen nægtede udviklingen, steg den fra 23 til 24.7 procent.
Rådmand: Aarhus indfører fattigdomsgrænse
Beskæftigelsesrådmand Hans Halvorsen (S) siger til gellerup.nu, at han i længere tid har vidst, at fattigdommen er stigende.
"Den anden diskussion vil jeg ikke blande mig i – ud over at nævne, at den også handlede om definitioner på fattigdom. Jeg var på en konference sidste år, hvor de to forskere påviste en stigende fattigdom – koncentreret i det vestlige Aarhus. Stigningen var vist ret dramatisk endda."
"Siden har S og SF foreslået, at vi i Aarhus indfører en fattigdomsgrænse, og jeg regner med, at der ligger et forslag til byrådet om det i efteråret, så vi har indført fattigdomsgrænsen i år. Jeg hælder selv til, at vi anvender OECDs definitioner (dem, som de to forskere også går ud fra)."
Læs i morgen om, hvad Aarhus Kommune gør for at afhjælpe fattigdommen i byens udsatte boligområder.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.