Midttrafik vil ikke give bedre vilkår til de mange beboere i Toveshøj, der pludselig mistede to bybusser, da alle busruterne blev lagt om. Essensen af svarbrevet, som er sendt til afdelingsformand Anett Sällsäter Christiansen, er:
"Ja, der er blevet længere, men sådan er det jo: nogle får forbedringer, andre får lidt længere…."
Store afstande for børn
"Lidt længere" er nu ikke så lidt endda: hvis børnene fra børnehaverne i Toveshøj skal gå gennem stisystemet ned til bibllioteket, er der næsten to kilometer.
Anett Sällsäter Christiansen havde i sit brev til Midttrafik lagt vægt på børnene fra Toveshøj, som afskæres fra at komme på biblioteket og andre steder nede i Gellerup. Det er også blevet meget besværligere for dem at komme til Åby Skole.
Men det svarede Midttrafik ikke på:
"Jeg blev ærligt talt skuffet over svaret, idet børnenes brug af bussen ikke nævnes med et ord," siger hun.
Anett Sällsäter Christiansen er derfor ikke tilfreds med svaret, som påstår, at "…gangafstanden til stoppesteder for linje 15 på enten Edwin Rahrs Vej eller Gudrunsvej er dog ikke længere end mange andre steder i Aarhus."
"I er for konservative!"
I svaret får beboerne også at vide. at hvis de ikke lige kan komme i City Vest og handle, så kan de bare finde andre indkøbsmuligheder:
"Der er erfaringsmæssigt en meget stor konservatisme i vores transportvaner. F.eks. kan man være vant til primært at handle i ét bestemt supermarked eller i ét bestemt indkøbscenter, hvor den hidtidige buslinje kørte lige forbi. Selvom de færreste med det nye busnet fratages muligheden for bustransport til indkøb og service, vil nogle opleve ikke længere at have busforbindelse til lige præcis de vante steder."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.