Lørdag afholdt det boligsociale samarbejde i Viby Syd Eidfest for tredje år. I år var der lidt færre deltagere – ca. 220, heraf mange børn – omkring 80-90 uden voksenledsagelse.

Festen begyndte med nogen forsinkelse, fordi folk først begyndte at møde op ved tretiden. Lidt over tre bød områdets boligsociale medarbejder Karina Quorning velkommen og hun åbnede samtidig buffeten.

Eidfest i Viby Syd handler om at de mange nationaliteter og kulturer i området mødes om det vi kan være fælles om, det betyder at festen er uden religiøse indslag. Det helt centrale er maden, som jo er en vigtig kulturbærende faktor. Alle møder op med en ret, som stilles på den store fælles buffet, og det fungerer rigtig godt – ingen sidder og smovser i egne lækkerier, alle glæder sig til at smage noget nyt og spændende. Efter maden var der kaffe med kage, som de unge fra UTUS havde bagt.

De rene humørbomber

Så gjaldt det underholdningen. I år sang de dygtige piger fra Bispehaven – All Kinds. Efter pigerne var det drengenes tur til at danse – Break It Up kalder de sig og jeg skal da love for, at det er halsbrækkende, det de kan. Efter drengene fra Bispehaven var det vores lokale idrætsforening VSI’s tur til at bidrage, det gjorde de med Supayas zumbapiger – det er de rene humørbomber. Festen sluttede med en omgang ballondans.

Til næste år er det en udfordring at få flere til at deltage som familier, dvs. at forældrene tager børnene med, så de ikke kommer alene. Når maden er så stor en del af festen er det ikke godt, at så mange børn kommer sultne men uden forældre og mad. Men alt i alt var en rigtig god dag, alle hyggede sig og fik god mad og festlig underholdning.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.