Vejret viste sig fra sin bedste side, da Unge 4 Unge viste den politiske ordfører for Enhedslisten, Johanne Schmidt-Nielsen, rundt i Gelleruparken.
Johanne Smith Nielsen var flankeret af Rasmus Vestergaard Madsen og Solveig Munk, som er lokale kandidater fra Enhedslisten, frivillige og samt pressen, som filmede hele turen rundt.
Unge 4 Unge viste rundt og fortalte om de forskellige projekter som foregår for unge i området. Gruppen blev ført hen til Kontaktstedet hvor Wamid Hassan, som er koordinator, fortalte om projektet, og Johanne Schmidt-Nielsen stillede opklarende spørgsmål og var imponeret over de unges indsats i området.
Hun mener, at sådan nogle projekter skal støttes for at få unge i gang med uddannelse og arbejde. Men også projekter, som hjælper f.eks indvandrerkvinder, som føler sig isolerede, fordi de måske ikke kan sproget ordentligt, skal også have et sted at være.  Det er ofte et problem at få støtte til at oprette sådan nogle steder, fordi de ikke hjælper brugerne i arbejde, men bare giver dem et sted at opholde sig om dagen. Det mener Johanne Schmidt-Nielsen er helt forkert, fordi disse kvinder har brug for et sted at være, hvor de kommer lidt ud og knytter venskaber.
Videre til Globus1
Turen gik videre til Globus1, hvor der blev fortalt om nogle af de ting, der foregår der. Fodboldturnering, badminton, pigeklub osv. 
Efter turen i Globus1 fik turen langs Gudrunsvej til Bazar Vest hvor turen sluttede. Undervejs kom der flere folk til, som ville stille spørgsmål til Enhedslisten eller have taget billeder sammen med Johanne Schmidt-Nielsen.
En ung mand fra Irak ville snakke om reglerne for opholdstilladelse. Han var meget frustreret over, at han ikke kunne få permanent opholdstilladelse, selvom han er i gang med en uddannelse og taler flydende dansk. Men da han læser i stedet for at arbejde, kan han et hvert øjeblik blive smidt ud af landet. Reglerne siger nemlig, at for at få ophold i Danmark skal man have arbejdet 2½ år ud af de seneste 3 år forud for ansøgningstidspunktet. Johanne Schmidt–Nielsen (og Enhedslisten) mener, at disse regler er helt urimelige og vil kæmpe for at lempe reglerne, hvis rød blok får magten efter den 15. september.
Har aldrig været i Gellerupparken før
Efter turen sagde hun:
”Det er faktisk første gang, jeg er i  Gellerupparken, men at jeg er imponeret over de energiske og engagerede frivillige unge mennesker, som kæmper for at gøre området til et bedre sted.” Hun vil gerne være med til at støtte integrationsprojekter i området og mener derfor, at der skal flere penge til.
”Vi skal ikke have skattelettelser, men derimod bruge pengene til projekter, som dem vi har besøgt i dag,” sluttede Johanne Schmidt-Nielsen.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.