Det er godhedsdag – også i Toveshøj. Der er ikke mange cykler lige nu i Cykelværkstedet på Janesvej – til gengæld er der et højt aktivitetsniveau. To fyre fra Valgmenigheden i Åbyhøj og Steffen Iversen fra Christianskirken står og bakser med en enkelt cykel.
 
"Det er bedre at give end at få," bemærker en fyr – og Steffen Iversen, der til dagligt læser til pædagog, supplerer med, at det for ham, simpelthen er rart at kunne gå ud og gøre noget godt for andre. Han har hørt om dette arrangement gennem Indre Missions Ungdom og valgte derfor at melde sig.
 
Efterhånden kommer der flere mennesker ind. Morten Jensen og hans lille søn Benjamin kommer ind, og Morten sætter sig ned på en stol og siger med et imødekommende ansigtsudtryk "jeg vil også gerne reparere cykler", og der bliver lidt flere cykler at reparere, efterhånden som nogle piger og drenge kommer ind. Mange af reparationerne er simple lapninger, og kompressormaskinen arbejder for fuld drøn. Hjælperne er tydeligvist pligtopfyldende og glade for at hjælpe til.
 
Tilfreds cykelejer

"Prøv at komme her." siger Morten Jensen til en forventningsfuld pige, der har fået sin cykel ordnet. Hun sætter sig på den og er tilfreds. Hendes søster har været forbi med et løbehjul og er frisk på at posere for fotografen. Pigernes mor, Farhiyo Abukar, fortæller om, hvor glade hun og hendes fem børn er for stedet.

"Ja, vi skal snart lukke – klokken er snart halv fem," siger Solveig Pedersen, formand for foreningen bag cykelværkstedet. Der er dog stadig livlig aktivitet. Én af cyklerne volder store kvaler, og Anett Sällsäter Christiansen foreslår hjertemassage og kunstigt åndedræt. Forsøget på genoplivning mislykkes dog for øjnene af et større publikum.
 
Cykelværkstedet på Janesvej 43, kælderen, har åbent hver mandag og torsdag fra klokken 16 til 19.

Godhedsdagen lørdag den 17. september var en arbejdsdag, hvor primært kristne fra Århus har udført opgaver for beboerne og Brabrand Boligforening.  www.godhedsdag.dk 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.