Fordomme, fremmedangst og tabuer bliver behandlet med stor humor og tilsvarende indsigt i turnéteatret Opgang2s nye teaterstykke Gidslet. Igennem en skæg historie, dygtigt skuespil og milde overdrivelser lægges der op til dialog om integration, og en vigtig debat får således en ny og fin vinkel.

Anette og Finn er to af de tre karakterer, som udgør persongalleriet i Gidslet. De har byttet parcelhuset og campingvognen ud med en lejlighed i betonblokkene for at realisere deres store drøm om at hjælpe og integrere ghettoens beboere.

Finn forsøger sig, uden synderligt held, med en antenneforening, mens Anette tilbyder undervisning i ”intuitiv maleterapi” som middel til at afhjælpe stress. Og hvis der er nogen, der er stresset, er det Abdi, stykkets tredje personlighed, en ung fyr der har rigeligt af bekymringer.

Det møde, som udspiller sig imellem Abdi og det efterhånden små-desperate ægtepar, får et overraskende og spændende forløb, hvor et stort skab kommer til at spille en vigtig rolle…

Mere af stykkets handling skal ikke afsløres her. Tine Grauengaard og Rasmus Reiersen spiller det velmenende par, mens Gellerups egen Said Mohamed, som har været på Opgang2s talentskole, har rollen som den stressede Abdi. Stykket er skrevet og instrueret af Pia Marcussen.
Gidslet havde premiere d. 13. september og skal nu bl.a. på tour rundt til forskellige af landets skoler. Muligvis kommer forestillingen også forbi Gellerup i december, når kulturfestivalen Jalla:4 finder sted. 

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.