Den drastiske udmelding fra Kultur og Borgerservice om at spare på en række kulturtilbud i Gellerup giver nu kritik fra Socialdemokraterne og SF. Det er kulturrådmand Marc Perera Christensen (Konservative), der får kritik for sine forslag.
Det eneste teater uden for Ringgaden, Gellerupscenen, står til at miste det kommunale tilskud – hvorvced nøglen må drejes om. Husmændene i de kommunale beboerhuse – blandt andet Tousgårdsladen – skal arbejde frivilligt i fremtiden. Globus1 mister også en mindre sum, og biblioteket får beskåret sin åbningstid.
Lægger gift for indsats
JP Århus skriver at formanden for kulturudvalget, Rabih Azad-Ahmad (R), opfatter spareforslagene som et frontalt angreb på de udsatte boligområder i Brabrand og kalder det "sociale besparelser ad bagdøren".

"Forslagene fra kulturrådmanden lægger gift ud for den indsats, der gøres af byrådet for at omdanne Gellerup til et attraktivt boligområde. Hans forslag er i modstrid med den politik, der ellers føres af et flertal i byrådet," mener Rabih Azad-Ahmad i avisen.
Også SFs Claus Thomasbjerg, der sidder i kulturudvalget, mener, at kulturrådmandens prioriteringer rammer socialt skævt.

"Gellerup er ikke hårdt ramt"
Marc Perera Christensen forstår godt, at man brænder for nogle lokalområder. Men jeg synes ikke, at Gellerupparken specielt må holde for," siger han.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.