Efter at have boet i Gellerupparken de sidste syv år stødte jeg for tre uger siden på noget nyt på stisystemet… Rotter! Egentlig er der vel ikke noget usædvanligt ved rotter i byområder, men her var der tilsyneladende tale om en sand invasion. Siden jeg så den første, har jeg set 15-20 stykker ved ganske almindelig færdsel på stierne. Og når jeg møder andre beboere, har vi talt om de nye ækle tilflyttere.

Jeg ville lave en artikel om, hvordan man kommer af med rotterne igen. Jeg havde forestillet mig en lille nyhedshistorie om, hvordan skadedyrsbekæmpelsen kom og tog kampen op med de brune pelsdyr.
Hos skadedyrsbekæmpelsen i Aarhus Kommune får jeg at vide, at hele problematikken skyldes et hul i en kloak.

Jeg vil fortsætte historien ved at finde ud af, hvornår hullet i kloakken bliver lukket. I Aarhus Kommunes afdeling for Natur og Miljø taler jeg med en venlig mand, som fortæller mig, at der absolut ingen hul er i kloakken, og at der er sat gift ud. Hele problemet er derimod affald, og derfor vil rotterne ikke spise giften. Og i øvrigt er det slet ikke Aarhus Kommunes problem, for områdets service omkring affaldsopsamling og tømning af skraldespande ligger hos Brabrand Boligforening.

Jeg kontakter Meyer-projektet, som er med til at løse affaldsproblemer i Gellerupparken, og som er en del af Brabrand Boligforening. Her får jeg at vide, at lige det område hvor der er set flest rotter, er IKKE Brabrand Boligforenings, men derimod Aarhus Kommunes. At Meyerne ikke oplever nogle nye ændringer omkring mængden af affald, som ville kunne forklare, hvorfor det er lige nu, rotterne mylder frem. Til gengæld er der noget, som taler for, at den øgede mængde af rotter skyldes et hul i en kloak!

Jeg har nu opdaget, at en meget uskyldig historie om skadedyrsbekæmpelse dækker over ansvarsfralæggelse. Historien om de to aktører, der skal ens om en milliardplan, nedrivning af bygninger og flytning af rigtig mange mennesker, der ikke kan blive enige om to skraldespande, 100 meter sti og en masse rotter, vil nok ikke vil vække vild begejstring.

På den anden side er beboerne vel ikke tjent med, at der er så meget usikkerhed omkring helt almindelige problemer som skadedyrsbekæmpelse?

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.