I 2010 gik det den rigtige vej med kriminaliteten i Gellerup, men siden er indbruds-kriminaliteten "gået lodret opad", siger lokalpolitiets leder, Jens Espensen. Politiet i Gellerup gør alt for at få fat på de unge lokale tyveknægte, som det helt overvejende er.
Espensen sagde på Samvirkets kvartalsmøde, at det lige nu er som om, at der nu udspiller sig en magtkamp, om det er "banditterne eller politiet, der har magten i Gellerup."
"Det siger vi, at vi har, og der vil komme til at ske noget i efteråret i den retning," sagde Jens Espensen og henviste især til 20-30 unge i området, som politiet tidligere kunne føre en rimelig snak med, men som nu gør akkurat som det passer dem.
Hærværket mod politiets biler er således eskaleret med rudeknusninger mv. for 150.000 kr. i år.
"Det er en forrået situation – sådan plejer det ikke at være," fortalte politiets leder de knap 40 deltagere på Samvirkets møde.
Mens der i de første syv måneder sidste år var 83 anmeldte indbrud i Gellerup-området, var tallet i de første syv måneder i år på 183, eller en stigning på 120 procent.
Unge med "ukendt adresse"
Det er lokale unge, der står bag det meste, tilføjede han. Politiet har et register med 100-120 navne, og det er især den tredjedel, der reelt bor i området, men stå med "ukendt adresse", som står bag balladen.
Til beroligelse for beboerne kunne han sige, at der stort set ikke sker personfarlig kriminalitet eller røverier i området. Den vold, der findes, er oftest intern. Man kan trygt gå tur gennem Gellerupparken.
Narko: Christiania-agtig
Men en anden bekymring er narko, som beboere har bedt politiet gøre mere ved
"Situationen ved Edwin Rahrs Vej 8-10 er lidt Christiania-agtig i forhold til narko," sagde han. På gavlen har der tidligere været graffiti med "salgsreklamer", men den er nu væk, og boligforeningen har sat steler op, så der er færre biler og mindre larm på stedet. Beboerne har været meget generet af larmen på stedet.
Jens Espensen nævnte, at der har været lange ventetider i retssystemet, og at der i juni lå hele 93 sigtelser mod personer i Gellerup.
"Men det er heldigvis lykkedes at indføre kviksagsbehandling hver mandag, og det er godt, når vi kan hive en anholdt ind med det samme og få afsagt en straksdom."

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.