Forleden dag blev der i Gellerupparken afholdt et opsamlingsdag angående sundhed. En masse professionelle aktører var samlet for at forklare, hvor langt de var nået med forskellige aktiviteter planlagt for området. Et netværk for en stor bydel, hvor det kan være svært at vide, hvad en anden afdeling i systemet egentlig laver. 
Som vi sad der og der blev fremlagt det ene tiltag efter det andet, blev jeg klar over, at beboerne i Gellerup og Toveshøj er under angreb. Intet mindre! Der er en sværm af information, der summer over området. Informationer om motion, overvægt, tilsætningsstoffer, trivsel blandt børn og om alle de mennesker, der er ansat til at hjælpe beboerne.
Og det er bare på et enkelt specifikt område. Læg dertil informationer om Helhedsplanen, kriminalitet, jobmarked, uddannelse, affaldshåndtering, kulturtilbud og så videre.

Mange sidder tilmed med den problematik, at det er svært at kommunikere i området. Skal man oversætte til flere sprog? Kommunikerer på flere platforme, eller er en klassisk pjece vejen frem?
Hvor mange penge bliver der mon kastet i informationsmylderet? Mit gæt er, at der sættes mange penge i noget, som de færreste har en idé om, hvordan virker på beboerne. Men så er vi da informeret, eller også har vi for længst ladet den konstante strøm suse forbi.
Koordinering?
Måske er det på tide med en langt mere omfattende koordinering? Hvem informerer om hvad hvornår? Hvad er de vigtigste oplysninger, der SKAL frem til beboerne? Og hvordan kan man samarbejde om at bruge midlerne rigtigt?
Som det er nu, er det svært at vurdere, hvornår man går glip af noget vigtigt. Eller hvornår man er den passive beundrer af andres spildte arbejde.

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Så kan du følge med i, hvad der sker i Gellerup.

Tak! Du er nu tilmeldt vores nyhedsbrev.